我好鍾意巨蟹座既人

1001 回覆
46 Like 72 Dislike
不過巨蟹有樣野唔好 好容易日久生情
要睇緊d 或者成日係佢身邊既果個係你

日久生情好多人都會既
唔知蟹女會點
但蟹仔就會成日想痴住女朋友

但蟹仔都係咁
有女朋友都會同第二個日久生情
無自制力

至少我唔係先

我已經分唔清係唔鐘意避我 定我太熱情避開我

利申 追緊蟹仔

追蟹仔係麻煩d
利伸 蟹仔

我都係俾蟹仔玩死 ,
明明見到面就好好地 ,
佢望我眼神都好深情咁,
一whatsapp踏到啲曖昧位,
就唔覆幾日。
但好耐以前佢有向我表過白,最近先傾翻計

妳咩星座?

摩羯

講黎聽下

垃圾星座 善變到呢 收埋自己又怨人地唔理佢 無安全到死

利申垃圾星座

完全中 又想人注意 又要收埋自己

戀上白羊的巨蟹
可是已是ex

hi same
唔想再識人

戀上巨蟹的白羊
當巨蟹受過傷之後,就會攞自己既巨鉗同硬殼保護自己,當你想係呢個時候接觸同了解真正既巨蟹嗰陣已經唔係咁易
同時巨蟹鐘意聽人心事,但又唔鍾意分享自己

好同意 從來唔會同人講自己既野 保護意識好重 所以朋友都好少

當巨蟹受過傷之後,就會攞自己既巨鉗同硬殼保護自己,當你想係呢個時候接觸同了解真正既巨蟹嗰陣已經唔係咁易
同時巨蟹鐘意聽人心事,但又唔鍾意分享自己

好同意 從來唔會同人講自己既野 保護意識好重 所以朋友都好少

所謂最好既朋友都冇分享過自己心事

仔唔知
女就識咁多個都有
定個d叫做謹慎

可以話你知 絕對有機心
但唔會用呢種機心去傷害人
會係個腦浮現一陣 最後消失
因為覺得咁做好賤
最後係做唔到出黎嘅

有心計 但絕對唔會害人

應該係話估到人地既心計

巨蟹識讀人心 好op
呢樣真係無得輸

識讀人心…唔等於識處理
有時真係諗得太多反而會錯

睇人好準 但諗得太多真係自己攞泥賤

屌,睇人好準
知道d人咁假自己又唔開心
巨蟹座真係令人又愛又恨

巨蟹善良唔會傷害人
但自己怕俾人傷害,所以好多時會以自己角度去諗,造成人地覺得佢自私

巨蟹好固執
正正又係怕事,思維模式唔鍾意接受新事物,所以信自己好過信人地

巨蟹心思細膩感覺敏銳
所以好易睇出人地想法情感,但因此而脾氣大情緒波動
好易無啦啦芝麻綠豆小事會唔開心,但旁人完全唔覺得有問題

巨蟹好心水清但又好優柔寡斷
成日怕俾人呃,買個橙都要諗一晚。唔急嘅嘢諗得掂就萬無一失,急住要做決定嘅就九成會事後後悔

成日諗埋啲庸人自擾嘅矛盾問題出嚟浪費自己腦細胞,又唔鍾意同人討論心入面嘅問題

嚴重缺乏安全感搞到變左控制狂

不過巨蟹真係鍾意一個人,包容力超高。有咩唔滿意都只係得把口鬧鬧鬧,忍到佢地嘅宇宙級嘅煩,事後通常無乜嘢

我諗起有樣嘢其實好簡單,但除左巨蟹唔係好多人做到
就係我同巨蟹拍左幾年拖,好多時一諗緊其他嘢就會hea答同虛應,但每次我同佢講嘢,無論幾無聊都好,佢都一定會停低手上嘅嘢聽我講。呢樣嘢自問真係做唔到。

利申:獅子

獅子同巨蟹相處都真係幾難,大家都要有無限嘅耐性。嘈左無限次先磨合到,好彩大家都不離不棄先一齊到咁耐(雖然中間都嗌過幾次分手)。

當你發現原來自己d濕尻性格係因為出生時間問題,成件事真係好想屌一聲...... 中撚晒呀屌...
714 strongly lm

追蟹仔係麻煩d
利伸 蟹仔

我都係俾蟹仔玩死 ,
明明見到面就好好地 ,
佢望我眼神都好深情咁,
就唔覆幾日。

妳咩星座?

摩羯

講黎聽下

[member]摩羯係要你去融化佢堅強嘅外表,先會表現出熱氣,開得新topic証明有機啊!ching

我都係俾蟹仔玩死 ,
明明見到面就好好地 ,
佢望我眼神都好深情咁,
就唔覆幾日。

妳咩星座?

摩羯

講黎聽下

妳咩星座?

摩羯

講黎聽下

ex係巨蟹,佢話我性格不合,點先可以放低佢

你咩座

你咩座

講你都唔信,天秤,理論上最唔夾

你咩座

對上一個 獅子
同巨蟹果個拍最耐 我雙魚咪又係散左

你咩座

對上一個 獅子

感覺放低佢,對佢好d, 佢又已經有新戀情

你咩座

對上一個 獅子

有時愛情就係咁,性格磨合到,可能相處有問題,相處到但性格好唔同,都係好難講
你當自己又經歷左啲野,比自己思考下有咩唔好,可能未必要追返佢,但人未嫁你都仲有機會,

你咩座

對上一個 獅子

有時愛情就係咁,性格磨合到,可能相處有問題,相處到但性格好唔同,都係好難講
你當自己又經歷左啲野,比自己思考下有咩唔好,可能未必要追返佢,但人未嫁你都仲有機會,

樂觀啲面對人生,除左緣份,人為都佔一半
大家點睇處女男/獅子男+蟹女呢個組合?

你咩座

對上一個 獅子

錯既時候遇上對既人,佢話得我好對,我識得愛一個人而唔識相處

你咩座

對上一個 獅子

錯既時候遇上對既人,佢話得我好對,我識得愛一個人而唔識相處

我覺得時候係冇分錯與對
只有人先有分
比你遇到人已經係對嘅時候
你咪諗下過去有咩唔好 你就明白事在人為

摩羯

講黎聽下

戀上白羊的巨蟹
可是已是ex

hi same
唔想再識人

戀上巨蟹的白羊

唉 miss my sheep 茼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞