我好鍾意巨蟹座既人

1001 回覆
46 Like 72 Dislike
個個都話想搵巨蟹做男朋友
最後又咪睇樣
btw 比人話個樣好cool,將人拒諸門外
自己又好易對一個人有好感
哩樣野真係好麻煩
利申 77 蟹
鐘意咗個蟹仔就四個月,但佢前幾排先知我真係了解佢但仲未知我鐘意佢 佢今年retake我幫佢整notes平時上lecture佢吾返又幫佢拎notes抄野,慢慢佢好似覺得理所當然咁 身邊既人都覺得係有機只係未到時候,佢要retake我就一直等等到佢考完再睇有咩打算 依家只可以係佢身後支持佢
平時佢有野問都係問我先,慢慢我自己都覺得我好似鍾無艷咁 其實佢唔好,[red]好木獨又好大男人又唔係好肯打開心入面道門[/red],係近呢幾排佢先開始重視我,無之前咁得閒至理我 身邊個個都叫我放棄,但天秤偏偏係鐘意呢type
佢聽日retake中文口試,加油啊,我信你一定贏嫁!

重點。除非佢信得過既人 唔係既話道門唔會打開
我覺得蟹仔唔鐘意人地太主動

呢排發生左啲事佢覺得我可靠會信得過 呢樣佢親口同我講 所以我都十五十六 只可以默默為佢做下野咁
鐘意咗個蟹仔就四個月,但佢前幾排先知我真係了解佢但仲未知我鐘意佢 佢今年retake我幫佢整notes平時上lecture佢吾返又幫佢拎notes抄野,慢慢佢好似覺得理所當然咁 身邊既人都覺得係有機只係未到時候,佢要retake我就一直等等到佢考完再睇有咩打算 依家只可以係佢身後支持佢
平時佢有野問都係問我先,慢慢我自己都覺得我好似鍾無艷咁 其實佢唔好,[red]好木獨又好大男人又唔係好肯打開心入面道門[/red],係近呢幾排佢先開始重視我,無之前咁得閒至理我 身邊個個都叫我放棄,但天秤偏偏係鐘意呢type
佢聽日retake中文口試,加油啊,我信你一定贏嫁!

重點。除非佢信得過既人 唔係既話道門唔會打開
我覺得蟹仔唔鐘意人地太主動

呢排發生左啲事佢覺得我可靠會信得過 呢樣佢親口同我講 所以我都十五十六 只可以默默為佢做下野咁

你堅持多一陣 其實佢可能都係想觀察耐少少先 覺得好有把握先會同你一齊
你自己千祈唔好放棄 你放棄的話蟹仔唔會追番你 佢都會自動棄權然後自己sad
因為比着我我會咁做
當你打得開佢度門果陣你可能會嚇親 佢嘅思緒可以複雜到你不能想像
利申我都係蟹仔
不了
之前睇過一個post
話巨蟹戀愛緊有SP係覺得冇問題
唔知係咪呢?各位巨蟹巴絲點睇

申利:巨蟹巴打
有冇 79
之前睇過一個post
話巨蟹戀愛緊有SP係覺得冇問題
唔知係咪呢?各位巨蟹巴絲點睇

申利:巨蟹巴打

接受唔到

巨蟹絲
巨蟹座同天蠍定雙魚夾啲?
我個人好缺乏安全感,情緒化,被動

利申:624 蟹女

624之友
蟹仔

個人覺得雙魚做朋友好過拍拖
利申:現任天蠍

啲星座成日話巨蟹同雙魚99%夾
但我覺得真係唔岩
兩個一齊真係鬥情緒化鬥無安全感
好中啊上面啲留言 由細到大都唔會同人講自己啲野,比人hurt完已經唔敢再愛
中意個巨蟹女 佢比人hurt過 好似真係巴絲咁講 好怕受傷害 唔敢拿個心出黎 保護意識好強 平時wtsapp都好少覆 最主要係佢唔多用 有諗過打電話比佢傾下計 但係好驚會chur到佢 唉 中意左半年但係都唔知點做好 佢又唔係無feel 好似行唔前一步咁 忽冷忽熱 唔知可以點樣去追佢

利申天蠍男
中意個巨蟹女 佢比人hurt過 好似真係巴絲咁講 好怕受傷害 唔敢拿個心出黎 保護意識好強 平時wtsapp都好少覆 最主要係佢唔多用 有諗過打電話比佢傾下計 但係好驚會chur到佢 唉 中意左半年但係都唔知點做好 佢又唔係無feel 好似行唔前一步咁 忽冷忽熱 唔知可以點樣去追佢

利申天蠍男

巨蟹痴人最正,最岩鐘意控制既天蠍男
利申:天蠍

利申天蠍男

咁應唔應該chur少少 又怕嚇親佢 如果佢無痴我 係咪我收得皮

利申天蠍男

咁應唔應該chur少少 又怕嚇親佢 如果佢無痴我 係咪我收得皮

要爭取先得架
巨蟹起感情上會比較被動
如果佢主動既
咁果個人一定會係佢好鐘意

利申天蠍男

要爭取先得架
巨蟹起感情上會比較被動
如果佢主動既
咁果個人一定會係佢好鐘意

係咪巨蟹女都受感動多啲 姐係細心啲留意佢關心下佢
今日上網見到,睇完表示擔心
今年感情方面真係唔係太好

【2017巨蟹座愛情與婚姻】

關鍵時刻,分合宿命年 (同時參考太陽與上升星座) 2017年有一個你絕對不想知道的事件發展,但是我又不得不說的一件事情, 就你的愛情,尤其是婚姻這個領域,出現了一顆凶星,也就是冥王星,而在2017年底會有另一顆凶星,也就是代表壓力與宿命時刻的土星,將雙雙降臨你的婚姻宮。這對於老師寫了這個多年的十二星座運勢來說,是一個很少見的現象,卻又非常的關鍵,因為我為所有太陽與上升星座有巨蟹座的朋友,定義2017年的婚姻和感情發展,將經歷分分合合的宿命糾纏。 已婚的巨蟹座朋友,這幾年婚姻不和諧已經是公諸於世的秘密了,但是這股壓力和情緒,以為雙方都已經沉澱了心中的煩躁,或是已經可以坦然、釋懷的接受、包容或是重新的溝通了解,但沒想到,命運就是這般的不可預測,所謂的舊事重演、翻舊帳、炒冷飯的無聊情事,又要吵吵鬧鬧的上演。再加上,2017年年底,土星進入你的婚姻宮湊熱鬧,我只能說這是火上澆油、雪上加霜。鳳奉勸所有巨蟹座的朋友,若你們夫妻相處,現在平安無事,請多多珍惜這樣的歲月,並累積這樣的能量,在平靜日子中儲蓄更多幸福與堅定的基石。以防戀愛中的天有不測風雲。 如果是單身的巨蟹座朋友,2017年要結婚之前,一定必須是得到雙方父母與家人都支持、認可的關係,這樣結婚組成家庭才不會出差錯。如果有其中一方家長不支持,那麼這段草率的家庭結合,關係可能無法拖過三年。 既然2017是你戀愛、婚姻的關鍵時刻,在面對這個不順利的天象流年時,遇到對的情人,究竟要不要結婚呢。老師建議你,當然要結婚。因為唯有真愛、承諾、祝福與包容,可以戰勝艱困、刻苦的命運。簡單的說,就是當你的伴侶事業經商失敗的時候,你願意幫助他。當你的伴侶,經歷生活中的自信危機時,你願意等待他。當你的伴侶,面對健康隱憂的時候,你願意照顧他。這種互相體諒與尊重、珍惜的愛,可以抵擋艱難命運。再來就是夫妻與情人共同孕育新的生命,例如生小孩,家庭有新成員的誕生,也可以和諧家中氣氛。 2017年適合戀愛與婚姻的時間是3、5、8、11、12月,祝你幸福。由於今年的感情路多風雨,無論已婚或是單身者,一定要擇吉日拜月下老人,可以適用月下老人的各種加持寶物,敬神如神在、心誠則靈。或是幫男生斬桃花,可以佩掛觀音菩薩的玉佩或是用金雞斬爛桃花。

https://www.msn.com/zh-tw/lifestyle/horoscope/【艾菲爾】12星座-2017年運勢大解析!-愛情運勢/ar-AAk79p9#page=2

利申天蠍男

如果佢鐘意你味chur
究竟巨蟹座鍾意一個人係點

痴身痴勢囉
好似烏蠅咁
試過俾人話煩

我都比人咁話過,仲問我「你無自己既生活嫁咩?」

「你無自己既生活嫁咩?」
我都試過比人咁話
利申 巨蟹
成日比人話煩住哂
唔frd既時候可以當我無到
利申 巨蟹
成日比人話煩住哂
唔frd既時候可以當我無到

可唔可以識下你
睇完覺得好中
好易鐘意人/好感
但又唔敢去馬
好驚比人知
應該會一世A0
利申巨絲
其實到頭來 有無巨蟹男真心愛過女朋友?
就算家陣同雙魚女一齊
雖然我好愛她 但係我都知最後同她無結果
有無巨蟹男都有呢種感覺
唉鐘意個蟹仔真係好飄忽 一時對我幾好都唔錯 一時就懶懶閒咁 搞到我個心好唔知想點 但真係好鐘意佢
唉鐘意個蟹仔真係好飄忽 一時對我幾好都唔錯 一時就懶懶閒咁 搞到我個心好唔知想點 但真係好鐘意佢

真係鐘意就比signal 蟹仔無100%都唔會行前多一步
巨蟹都有打手
男朋友係巨蟹
幾個鐘前同我講覺得佢自己未準備好拍拖,好對我唔住
佢話佢做唔到將我放喺第一位(但其實我真係唔介意),覺得而家自己唔適合拍拖⋯⋯⋯

開始前佢話未準備好,等左大半個月佢終於主動開始,但過左個半月又講啲咁既野 大家都係初戀,我唔想就咁放棄呀,我真係好唔介意佢所謂既冇時間陪我去玩。我可以做啲咩令佢諗清楚唔好咁易放棄?我猜唔透巨蟹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞