我好鍾意巨蟹座既人

1001 回覆
46 Like 72 Dislike
巨蟹唔錯架
利申:獅子

一摺埋自己就會掛死獅子
利申 獅子
巨蟹絲

幾常睇星座(以前ok信依家個人大左就冇咁信 )
因為優點冇樣中缺點就乜都中哂

好容易對一個人有好感,然後就不停FF同佢一齊既情況
之後FF到一半突然會諗到,妖人地都唔會鐘意我架啦又柒又戇尻個格又賤又似男人
諗下諗下,都係算啦做乜要鐘意人

然後就沒有然後了

成日會諗返以前嘅野,唔鐘意諗未來係點,但又會成日FF自己嘅未來係點
簡單黎講就係矛盾既存在

識左個男仔,如果係鐘意佢嘅話,會想不停想了解佢,或者會暗地裡從不停方面去了解佢 好似偷窺狂咁

曾經幾鐘意一個男仔,我同佢都幾熟(大學同學同一個系),然後不停chok佢料,由佢屋企人到以前嘅感情都知得七七八八,但聽到佢話佢暫時唔想拍拖呢件事後,一黎知自己冇機

二黎就係佢都算係怕羞仔?個一類,除左我同我個fd(另一個大同都係巨蟹)之外都冇見佢同其他「女仔」有傾過計,可能私底下有我唔知啦 ,但我淨係知佢當我係男嘅多過係女既,咁我唯有做佢兄弟好過做佢條女,個心又慢慢死返

另外巨蟹嘅FF程度真係好恐怖 唔知係得我一個係咁定點,FF程度係可以由冇變有然後搞到自己好似就黎精神分裂咁以為真係有呢件事出現過

利申:只係個人性格問題,並非代表所有巨蟹絲
巨蟹絲

之後FF到一半突然會諗到,妖人地都唔會鐘意我架啦又柒又戇尻個格又賤又似男人

然後就沒有然後了

成日會諗返以前嘅野,唔鐘意諗未來係點,但又會成日FF自己嘅未來係點
簡單黎講就係矛盾既存在

識左個男仔,如果係鐘意佢嘅話,會想不停想了解佢,或者會暗地裡從不停方面去了解佢 好似偷窺狂咁

曾經幾鐘意一個男仔,我同佢都幾熟(大學同學同一個系),然後不停chok佢料,由佢屋企人到以前嘅感情都知得七七八八,但聽到佢話佢暫時唔想拍拖呢件事後,一黎知自己冇機

二黎就係佢都算係怕羞仔?個一類,除左我同我個fd(另一個大同都係巨蟹)之外都冇見佢同其他「女仔」有傾過計,可能私底下有我唔知啦 ,但我淨係知佢當我係男嘅多過係女既,咁我唯有做佢兄弟好過做佢條女,個心又慢慢死返

另外巨蟹嘅FF程度真係好恐怖 唔知係得我一個係咁定點,FF程度係可以由冇變有然後搞到自己好似就黎精神分裂咁以為真係有呢件事出現過

中到仆街
唔知巨蟹巴一唔一樣
見到樓上好多都話巨蟹座嘅人好重機心
我覺得某程度上係 但嗰種機心唔係會害人
佢地從來都唔想同人爭奪 但每次都捲入爭奪之間 就好似武則天套戲咁 成就了登上懸崖峭壁的女子 仲有一句 只為安眠 我還長期磨利我寶劍 唔知巨蟹男同巨蟹女有無分別 但巨蟹女通常都係比人傷
同巨蟹做到好朋友 但唔認同佢地既價值觀
利申 獅
利申 獅

咩價值觀
講黎聽下
巨蟹絲

然後就沒有然後了

簡單黎講就係矛盾既存在

中到仆街
唔知巨蟹巴一唔一樣

巨蟹巴 一撚樣
無限FF FF到好似真嘅一樣
嚴重自卑悲觀冇自信
明明理性睇件事可能只有0.1%機會失敗 但都會FF到實衰硬咁
利申 獅

咩價值觀
講黎聽下

佢地好鍾意每一刻都要做野 每分鐘都要用盡 但我完全唔認同 我覺得人生要享受 活在當下
又或者佢地對一樣野好失望 就會諗哂負面果邊 但我唔想佢地成日咁諗
利申 兩個好朋友都係蟹 不代表所有蟹
巨蟹絲

然後就沒有然後了

簡單黎講就係矛盾既存在

巨蟹巴 你講d野都幾中,我都成日FF同中意既女仔一齊,成日睇佢ig,set埋alarm佢一post相就有通知,有時FF到發夢個時見到佢,夢到同佢一齊左,但夢醒過後就好唔開心 因為只係發夢
我有個識咗5年嘅同性知己係巨蟹座,我地初相識就一拍即合咁。我對住佢乜都會講,黑暗諗法都會俾佢知。而佢就好少講自己真正諗法嗰啲,雖然佢有講過我地係soulmate,但係其實我知道佢心入面都係有塊牆我覺得自己唔係好了解佢,唔知佢心入面真正點諗,覺得好冇安全感,好怕佢會有一日討厭我但唔講而離開我。我同佢講過我呢個諗法,佢叫我放心,有咩會同我講
我係咪呢世都唔會打破到道牆?定我已經算打破咗?

利申:白羊
巨蟹座真係好垃圾(係連登點講都得,但一見到佢就唔敢講,因為驚鬧走佢
講句野都要轉轉接接咁
我連情信都寫埋畀佢,開曬綠燈畀佢
我知道佢緊張我、鍾意我
但我好不滿佢呢種同我相處的方式

利申:人馬絲
巨蟹唔錯架
利申:獅子

一摺埋自己就會掛死獅子
利申 獅子

巨蟹男初戀女友係獅子,唉.......
我同我女朋友都係巨蟹 但係就一個天一個地
我就好痴身 佢就唔係嘅 平時玩snapchat就同人互sd相 如果唔係我同會嘈完交佢根本唔會點sd相比我,我都只係想佢同我分享佢嘅生活趣事啫,我就經常單方向自己sd。佢就話自己係細水長流個隻
本身唔信星座,但近年發現對親有feel 既都係雙魚

利申巨蟹仔
同巨蟹係幾好傾既 不過有時真係太煩
尤其溝女價值觀真係不敢恭維
利申:比蟹圍撚住既獅
我十幾年人都未主動過
唔係唔鐘意人喎
相反 係唔知點解成日無啦啦鐘意人
但係鐘意人又唔敢搵佢
好驚人地玩我 收我做兵
好灰
btw 712
我十幾年人都未主動過
唔係唔鐘意人喎
相反 係唔知點解成日無啦啦鐘意人
但係鐘意人又唔敢搵佢
好驚人地玩我 收我做兵
好灰
btw 712

同感

利申巨蟹仔

巨蟹雙魚perfect match
屌沉船鍾意咗個大過自己六年嘅台灣巨蟹絲,之前仲可以keep住秒回,但係忽然間可以變得勁冷淡
有冇人可以幫手解釋下呢個現象同埋點追到佢
利申人馬巴 呢度好似好少人馬巴巨蟹絲一齊嘅情況
點解你地無論男男女女都咁正

係咪同敢蠍夾
但我一個都遇唔到
利申 獅

咩價值觀
講黎聽下

佢地好鍾意每一刻都要做野 每分鐘都要用盡 但我完全唔認同 我覺得人生要享受 活在當下
又或者佢地對一樣野好失望 就會諗哂負面果邊 但我唔想佢地成日咁諗

巨蟹中曬
利申 獅

咩價值觀
講黎聽下

巨蟹中

利申巨蟹仔

巨蟹雙魚perfect match

一講就明 好岩key
究竟係咪無人7月5生日

我朋友係
其實佢唔係我朋友
好耐冇溝通過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞