[LIHKG] 美劇集中討論區 (4)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
我覺得prison break第一季好似劣化版月黑高飛,除左個陰謀唔同之外,其他就好似拖長黎做既月黑咁
2月開始終於有d劇追下
張poster柒柒地

為咗個導演,又要開新劇

唔理套劇講咩
見到個班底就睇左先
有幾套因為唔算多人講, 想睇下如果係個list度除名有冇異議:
Banshee
The Sopranos
Flesh and Bone
Homicide: Life on the Street
Madam Secretary
Tyrant
The Night Shifts
Penny Dreadful
Wayward Pines
The Expanse

The Affair仲放唔放? How to get away with murder我prefer除名
Walking Dead我知多人睇但評價好似一般?

如果你問我,我覺得
保留: Banshee
The Sopranos (呢套神劇黎 雖然我未睇)
Flesh and Bone
The Expanse

除名: (呢幾套好似都係爛尾)
Tyrant
Wayward Pines
Penny Dreadful

冇見過人講/唔熟所以唔知:
Homicide: Life on the Street
Madam Secretary
The Night Shifts

岩岩開咗Madam Secretary睇,鍾意睇講政治外交題材嘅可以睇下,每集處理唔同外交嘢,睇到講少少大plot,暫時ok嘅
覺得唔會係神劇

其實上面果堆得The Sopranos係神劇,其他我覺得可以保留果d只係算值得睇only

Flesh & Bone好正喎,我會放係「必睇劇」一項,神唔神就大家自己決定
Madam Secretary都係好睇既,單元劇,但係比The Scorpion好睇太多
The Affair可以提一提S3水準下降

Penny Dreadful其實都好睇,唔拖版Supernatural,鍾意呢類既我會推介大家睇PD好過
The Night Shifts未得閒追番,算係翻版ER

我都鐘意flesh and bone架 所以都話佢係值得睇
輕輕一推
想開美漫post但應該冇人睇

以宜家個時勢 喺lihkg開應該會多人過高登
頭先經過見到viu台個now tv廣告
有the americans 出左一秒
Htgawm第2季annalise真係成日崩潰
輕輕一推
想開美漫post但應該冇人睇

以宜家個時勢 喺lihkg開應該會多人過高登

下星期試下

成日覺得west個部分好拖戲
2月開始終於有d劇追下
張poster柒柒地

為咗個導演,又要開新劇

唔理套劇講咩
見到個班底就睇左先

X2

S3 AK: NNNNOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!

成日覺得west個部分好拖戲

棄左第2季 頭先係明珠睇返又幾好睇

S3 AK: NNNNOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!

有聲

S1個陣又唔見佢咁喎
媽呀痴撚線好想去現場睇
https://www.facebook.com/GameOfThrones/videos/10154454628377734/

got d soundtrack真係好正
臨尾爆果下
有無人看過 Netflix喞 Scream(奪命狂呼)?
媽呀痴撚線好想去現場睇
https://www.facebook.com/GameOfThrones/videos/10154454628377734/

got d soundtrack真係好正
臨尾爆果下

就咁睇片已經毛管動 現場睇一定正到暈
好葡萄得外國有 ...如果香港有得睇就算幾貴都衝去買飛
今日首播新劇
Powerless
Santa Clarita Diet
2月開始終於有d劇追下
張poster柒柒地

為咗個導演,又要開新劇

唔理套劇講咩
見到個班底就睇左先

X2

就咁睇個summary真係幾靚太feel
見到神劇推薦 This Is Us同 The Leftovers都好有興趣

唔理套劇講咩
見到個班底就睇左先

X2

sw 長髮靚返
見到神劇推薦 This Is Us同 The Leftovers都好有興趣

兩套都要睇

唔理套劇講咩
見到個班底就睇左先

X2

sw 長髮靚返

長髮好睇D
Powerless今日播
見美劇推薦有The Expanse,hai
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞