[LIHKG] 美劇集中討論區 (4)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike

How To Get Away With Murder 好好睇喎

你係咪未睇S2呀

唔係Frank咁靚仔應該已經棄左
宜家追緊narcos之後呢兩個月打算追埋house of cards, doctor who 2005,兩套睇都未睇, the wire啱啱煲完第一季

the wire 將成個城市唔同層面既架構寫哂出黎
呢d先係真正複雜既劇本

How To Get Away With Murder 好好睇喎

你係咪未睇S2呀

S2 S3
有幾套因為唔算多人講, 想睇下如果係個list度除名有冇異議:
Banshee
The Sopranos
Flesh and Bone
Homicide: Life on the Street
Madam Secretary
Tyrant
The Night Shifts
Penny Dreadful
Wayward Pines
The Expanse

The Affair仲放唔放? How to get away with murder我prefer除名
Walking Dead我知多人睇但評價好似一般?

如果你問我,我覺得
保留: Banshee
The Sopranos (呢套神劇黎 雖然我未睇)
The Expanse

除名: (呢幾套好似都係爛尾)
Tyrant

冇見過人講/唔熟所以唔知:

岩岩開咗Madam Secretary睇,鍾意睇講政治外交題材嘅可以睇下,每集處理唔同外交嘢,睇到講少少大plot,暫時ok嘅
覺得唔會係神劇
有幾套因為唔算多人講, 想睇下如果係個list度除名有冇異議:
Banshee
Tyrant
The Expanse

The Affair仲放唔放? How to get away with murder我prefer除名

如果你問我,我覺得
The Expanse

Tyrant

岩岩開咗Madam Secretary睇,鍾意睇講政治外交題材嘅可以睇下,每集處理唔同外交嘢,睇到講少少大plot,暫時ok嘅
覺得唔會係神劇

其實上面果堆得The Sopranos係神劇,其他我覺得可以保留果d只係算值得睇only
神唔神劇就算啦, 我都唔會係doc入面講"神劇"二字
我睇下今日整理完就paste去舊doc度
如果有d劇之後有人想加番先再加
上個POST你地介紹 THIS IS US
搞到我呢幾日係咁追
岩岩paste左去舊doc, 最尾兩版講sitcom既遲D再執
Leftovers冇巴絲意見 ..

我都知我痴線得滯打太多廢話

屌我唔記得copy番你果段入去
而家果d係我之前打落
今晚番去改 唔洗
有冇人用terrarium tv下載唔到字幕

屌我唔記得copy番你果段入去
而家果d係我之前打落
今晚番去改 唔洗

算啦 放唔放都得 打完我都覺得篇野廢廢地

你係咪未睇S2呀

S2 S3

睇到S3啦
不過S1真係好好睇
2月開始終於有d劇追下
張poster柒柒地

你係咪未睇S2呀

S2 S3

睇到S3啦
不過S1真係好好睇

how to get everyone to be a murderer
個list如果可以state返啲劇可以HK Netflix/Amazon Prime Video/HBO go睇到,唔知對新手有無用?
2月開始終於有d劇追下
張poster柒柒地

為咗個導演,又要開新劇
個list如果可以state返啲劇可以HK Netflix/Amazon Prime Video/HBO go睇到,唔知對新手有無用?

個人認為呢d自己搵都得,同埋唔係人人都用呢d platform睇

個人認為呢d自己搵都得,同埋唔係人人都用呢d platform睇

我就係見唔少人問喺香港點睇brba
lm
Banshee
Tyrant
The Expanse

如果你問我,我覺得
The Expanse

Tyrant

覺得唔會係神劇

其實上面果堆得The Sopranos係神劇,其他我覺得可以保留果d只係算值得睇only

Flesh & Bone好正喎,我會放係「必睇劇」一項,神唔神就大家自己決定
Madam Secretary都係好睇既,單元劇,但係比The Scorpion好睇太多
The Affair可以提一提S3水準下降

Penny Dreadful其實都好睇,唔拖版Supernatural,鍾意呢類既我會推介大家睇PD好過
The Night Shifts未得閒追番,算係翻版ER

你係咪未睇S2呀

S2 S3

睇到S3啦
不過S1真係好好睇

同Prisonbreak一樣都係第一季勁好睇,之後就
有冇人用terrarium tv用TV BOX 下載唔到字幕

輕輕一推
想開美漫post但應該冇人睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞