[LIHKG] 美劇集中討論區 (4)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
leftover s02e01我以為dl錯劇

鐘意S1定S2首opening song多d?

s1
正想入黎講s1 d soundtrack好十條街
d country music好19

我覺得s1 d plot linear d, s2仲奇怪過1, 但我今日一次煲左6集s2

我覺得S2首歌都好正 S2要跳出S1既depress,個feel幾清新,雖然S1首歌epic d
但S1同S2 d bgm都係同一堆黎喎 好似係
S2係癲過S1但真係集集都好好睇,Jarden呢個setting好正
勁多人就算唔鐘意S1都好鐘意S2,而我覺得S1都係好睇 雖然真係比較沉重

沉重啱我

laurie 條仆街.
s1 2都係只會push自己agenda 唔會理其他人
由kev,jill, meg到tom都係

laurie真係幾衰 雖然明佢點解入GR
但佢咁做其實好傷害到kevin同jill

上年睇到第三季,見到個結局咁,仲未有動力去睇埋佢
Root

頭2季半真係神劇

印象中S2尾段至S4先係最好睇

Agger 有poi嘅地方就有我

由頭到尾都係神劇

S5其實得9集

同意

(我諗唔算劇透掛)

完美

其實我好鐘意個finale唔該

(利申我唔係唔鐘意bad end, 只係覺得佢個bad end做得麻麻 )

s1

我覺得s1 d plot linear d, s2仲奇怪過1, 但我今日一次煲左6集s2

我覺得S2首歌都好正 S2要跳出S1既depress,個feel幾清新,雖然S1首歌epic d
S2係癲過S1但真係集集都好好睇,Jarden呢個setting好正
勁多人就算唔鐘意S1都好鐘意S2,而我覺得S1都係好睇 雖然真係比較沉重

沉重啱我

laurie 條仆街.

Nora
THE PATH 係咪無人做中字

s1

沉重啱我

laurie 條仆街.

Nora

Team Nora
THE PATH 係咪無人做中字

真係冇 冷門到咁
好彩人人話會譯Handmaid's Tale
開左Legion post 今晚返去睇
呢排唔得閒睇 完SEM一炮過

Link都唔貼條

返學真係慘

Link都唔貼條

Sor鳩ry
https://lihkg.com/thread/113488/page/1
Better call saul S3 new teaser
https://streamable.com/v5ks0

返學真係慘

好想做廢青 一日一季
諗起都爽

返學真係慘

好想做廢青 一日一季
諗起都爽

番工重撚慘
番左FT原全冇時間追劇
好想做番廢青

返學真係慘

好想做廢青 一日一季
諗起都爽

番工重撚慘
番左FT原全冇時間追劇
好想做番廢青

有時間都好撚累,所以最近開咗套SIX睇,都唔錯,最緊要唔洗點用腦

返學真係慘

好想做廢青 一日一季
諗起都爽

番工重撚慘
番左FT原全冇時間追劇
好想做番廢青

不能同意更多..真係冇咩時間睇劇
The Crown 同Taboo正到仆街

the crown不嬲世界級

Taboo ,Tom Hardy

返學真係慘

好想做廢青 一日一季
諗起都爽

番工重撚慘
番左FT原全冇時間追劇
好想做番廢青

有時間都好撚累,所以最近開咗套SIX睇,都唔錯,最緊要唔洗點用腦

Agger
宜家都係追單元劇同sitcom多
唔洗用腦

返學真係慘

好想做廢青 一日一季
諗起都爽

番工重撚慘
番左FT原全冇時間追劇
好想做番廢青

不能同意更多..真係冇咩時間睇劇

宜家平均一日都睇唔到一集美劇
The Crown 同Taboo正到仆街

the crown不嬲世界級

Taboo ,Tom Hardy

遲D冇野睇果陣先追返
可能本身對呢個writer唔係咁啱口味
但呢套同peaky blinders都堅持唔到繼續睇,明明兩套D人咁好J

返學真係慘

好想做廢青 一日一季
諗起都爽

番工重撚慘
番左FT原全冇時間追劇
好想做番廢青

Agger
唔洗用腦

所以我咁鍾意睇SIT-COM/COMEDY
就快睇曬FRIENDS
想開THE OFFICE黎睇

返學真係慘

好想做廢青 一日一季
諗起都爽

番工重撚慘
番左FT原全冇時間追劇
好想做番廢青

Agger
唔洗用腦

就快睇曬FRIENDS

我之前睇開New Girl, Zooey勁靚女 ,不過講真sit-com好多時太美國本土,唔太識笑,不過好多笑話勝在甜甜哋就幾好笑

返學真係慘

好想做廢青 一日一季
諗起都爽

放學繼續做廢青煲劇

返學真係慘

好想做廢青 一日一季
諗起都爽

番工重撚慘
番左FT原全冇時間追劇
好想做番廢青

Agger
唔洗用腦

就快睇曬FRIENDS

我之前睇開New Girl, Zooey勁靚女 ,不過講真sit-com好多時太美國本土,唔太識笑,不過好多笑話勝在甜甜哋就幾好笑

要睇甜SITCOM
2BROKE GIRLS 一定首選
Annalise

真係個大仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞