[LIHKG] 美劇集中討論區 (4)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
有套新劇A.P.B.好似聽日定後日出 條預告睇落好似唔錯咁

呢套都幾低分下

分數呢家野只係浮雲

呢套都幾低分下

分數呢家野只係浮雲

睇落有d poi影子

呢套都幾低分下

分數呢家野只係浮雲

睇落有d poi影子

因為本身有david slack做producer之一,後尾退出左
講開電影改篇其實LETHAL WEAPON同埋RUSH HOUR都有
LETHAL WEAPON幾好睇
RUSH HOUR垃圾到比人CUT撚埋
邊到有得線上睇番the office
[突發] 破天荒神劇
Stranger Things Season 2 First Teaser
https://www.youtube.com/watch?v=9Egf5U8xLo8

見到D人瘋狂推ST原本無野都反感啦

點解多人推會反感?

因為ST未到神劇

但係計第一個season 來講已經做得非常之好
brba got 等神劇 如果只係睇第一季我係冇心情等第二季 因為佢嘅故事交代得好慢 永遠入唔到主線

啱啱新年重複一次brba 第一季我真係想飛咗頭10集佢 因為真係好撚無聊 當然啦第二第三第四真係非常之好

Btw 係 stranger things 2

brba第一季雖然節奏慢都好撚好睇,唔通第一季就變heisenberg咩
BRBA第一季睇到第6集,其實ok啊唔係好悶姐

而家先睇
睇TABOO成日都覺得有啲同TOM HARDY講野既唔係人黎

而家先睇

一早講左我未睇啦
睇TABOO成日都覺得有啲同TOM HARDY講野既唔係人黎

等出哂先開
而家追翻the americans先
John Wick TV Show Prequel Planned with Original Directors
http://movieweb.com/john-wick-tv-series-prequel-lionsgate/

如果唔係Keanu reeves做就咪搞啦
Taken都拍前傳原全冇興趣

唔信佢會拍劇
唔想好似taken咁
寧願套劇主角係john wick世界觀入面既其他人, 但keanu reeves耐唔耐出下黎

Limitless....

diu, 講起就嬲

除左fargo同Hannibal
好似冇咩電影改劇集係成功

westworld 算唔算成功
仲有驅魔人口碑都幾好 (仲未睇 ),bates motel就普普通通

驅魔人我未睇,不過睇人講係前傳黎,接落電影度,所以唔算改篇拙。

但soundtrack黎講最鐘意begin again,真係首首歌都好鐘意
可能我太鐘意Keira

btw同導演我覺得最真摰果套係Once ending喊到傻左唔知點解
一講起即刻聽返首falling slowly先

X2

Once最好睇

最低成本拍出黎最粗糙,但呢套最打動到我

Agger
平時無睇開美劇, 岩岩煲曬GOT
而家追邊套好

對上一次追美劇已經係prison break
而家追邊套好

The American
Big Little Lies Review: Not since "True Detective" Season 1 has an HBO limited series built a mystery this compelling
Grade: A-
http://www.indiewire.com/2017/02/big-little-lies-review-hbo-reese-witherspoon-1201778075/

TD級

即係神級?

好難講係咪神級 review好似只係睇左頭幾集
但幾個review都讚 明顯開頭黎講係靠得住
而家追邊套好

鐘意咩類型?

呢套都幾低分下

分數呢家野只係浮雲

同意 尤其是平時好似metacritic堆分數base on既review只係班critics睇左頭幾集之後比,就算日後套劇果季好睇左都係keep住同一個分,都幾唔公平
但如果用黎反映套劇開頭幾集好唔好睇,我覺得係幾有參考價值 如果低分9成開頭都係唔好睇

所以平時8掛睇review果陣會留意下佢地係睇左幾多集之後先寫篇野

其實唔使理D人話悶
因為事實根本就係唔悶

睇到第2集停左
見到d人話佢最近果集好似隔空屌左佢個妹

等出哂先開
而家追翻the americans先

仲有一個月時間
有冇咩犯罪劇好睇
John Wick TV Show Prequel Planned with Original Directors
http://movieweb.com/john-wick-tv-series-prequel-lionsgate/

如果唔係Keanu reeves做就咪搞啦
Taken都拍前傳原全冇興趣

唔信佢會拍劇
唔想好似taken咁
寧願套劇主角係john wick世界觀入面既其他人, 但keanu reeves耐唔耐出下黎

Limitless....

diu, 講起就嬲

除左fargo同Hannibal
好似冇咩電影改劇集係成功

westworld 算唔算成功
仲有驅魔人口碑都幾好 (仲未睇 ),bates motel就普普通通

驅魔人我未睇,不過睇人講係前傳黎,接落電影度,所以唔算改篇拙。

I SEE
但見人話呢套堅好睇,不過少人睇

但soundtrack黎講最鐘意begin again,真係首首歌都好鐘意
可能我太鐘意Keira

btw同導演我覺得最真摰果套係Once ending喊到傻左唔知點解
一講起即刻聽返首falling slowly先

X2

Once最好睇

最低成本拍出黎最粗糙,但呢套最打動到我

Agger

名人 出名到有人特登開post尋你
而家追邊套好

The American

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞