[VAPE] Vaping友埋嚟傾啦喂3 - 每逢新年唔夠油

1001 回覆
31 Like 10 Dislike
[warning]未夠18歲嘅小朋友,請在家長或信任嘅大人陪同下先好閱覽此post[/warning]

Rip Tripper:
Smoking is Dead,Vaping is the Future and the Future is Now.

Post 1 https://lihkg.com/thread/4759/page/1
Post 2 https://lihkg.com/thread/80295/page/1

關於vape嘅基本嘢可以睇下面呢個台仔出嘅pdf
http://www.vapourline.com/wp-content/uploads/2015/07/%E9%9B%BB%E5%AD%90%E7%85%99-%E6%96%B0%E6%89%8B%E7%B0%A1%E6%98%93%E5%85%A5%E9%96%80%E4%BB%8B%E7%B4%B9_2015-01-06-1.pdf

舊post就爆,開定先
等緊貨到 留明
等緊貨到 留
Vape is future
lm
LM
標題名無“電子煙“3個字喎
新post留明
LM

VAPE
d tb有排都未開工
等緊個goon 等咗半個月
請問香港有邊間鋪信得過? 我見有d係大陸野

今日去左vape shop hk買

想去買野但垃圾英文

係邊架? 要用英文?

好多大廠大牌子都係大陸,精工品質好過正品,大陸又何妨?

係邊架? 要用英文?

Google有。西營盤

想去買野但垃圾英文

你知咩係Mod,Tank,Vaper就得唔

再唔係就上網買

想去買野但垃圾英文

你知咩係Mod,Tank,Vaper就得

再唔係就上網買
LM

VAPE

上個post先講完唔用呢三個字,你見咁多負評就知喇
上個post唔係有巴打出左個整合咩
揾唔揾得返
揾唔揾得返

你搵番post出番嚟,下個post個再執執個template
揾唔揾得返

我都搵左好耐
Room 86
旺角好景 港人老闆
有YouTube channel 講解新商品
我自己試過睇片留言 解答詳盡
價錢以topbox mini為例 700-720hkd
油 有得試 但無得丁

Indragonet vape
旺角西洋南街 港人老闆
我自己上過去 一入去
幾大煙 濛濛地
幾好傾
價錢 topbox mini 同上
油 有得試 但無得丁

Etankvapor
位於觀塘 港人老闆
地方大 價錢較旺角區平
可與店員交流
可以係店內練trick

Checkpoints
幾間分店
服務態度 未知
Topbox mini 1450hkd 轉身即走

Ig shop
Mr.vape.king
港人老闆 我自己幫襯開
有問必答且詳細
Clone野會注明
Topbox mini 700
油無得試 有得丁

淘寶
我自己未試過淘 等大家寫
上面有錯 幫手改 加野
只知煙油平一大半
只係留意過 絲語 漠北 極品 小馬哥

雖然上網做下功課就會知道電子煙原理,但方便新手了解都大概咁講下基本構成

電子煙基本上由三個組件組成一套:mod、霧化器、電池

Mod姐係個主機,有晶片控制電子mod同機械原理嘅桿mech mod,新手唔好玩桿住因為佢冇晶片保護短路唔會斷電,使用不當會出意外 電子mod就有晒晶片mon住同埋有保護機制,一般黎講睇下自己要求單電雙電(影響續航力)、玩功率定溫控、最高w數(基本上100w咩都夠用)呢d黎考慮買邊款

霧化器姐係個頭,主要影響煙量同口感,有分成品同diy,diy又再分儲油rta、滴油rda同又儲又滴rdta,新手可以試左成品先,如果入門想玩diy就後話因為太多太多霧化器

最後就係電池,如果新手黎講睇電池容量為主就夠,最大a數同持續a數個d玩晶片機唔太洗煩住 如果你買個套裝要睇清楚有冇包埋電池,因為有巴打試過唔知要另外買電池結果mod霧化煙油到晒但冇電池

煙油就睇個人口味冇咩好講,有人中意都會有人唔中意,唔同setting食出黎都會有差異,要自己試先最清楚,惟一可以講係馬油紫鴨,評價只會有好味同勁撚好味
屌 最緊要個鬼佬copy漏
Thevapeshophk
位於西營盤 外國老闆
價錢係實體店黎講係做到最平
有問必答 有心講解
但要英文

Room 86
旺角好景 港人老闆
有YouTube channel 講解新商品
我自己試過睇片留言 解答詳盡
價錢以topbox mini為例 700-720hkd
油 有得試 但無得丁

Indragonet vape
旺角西洋南街 港人老闆
我自己上過去 一入去
幾大煙 濛濛地
幾好傾
價錢 topbox mini 同上
油 有得試 但無得丁

Etankvapor
位於觀塘 港人老闆
地方大 價錢較旺角區平
可與店員交流
可以係店內練trick

Checkpoints
幾間分店
服務態度 未知
Topbox mini 1450hkd 轉身即走

Ig shop
Mr.vape.king
港人老闆 我自己幫襯開
有問必答且詳細
Clone野會注明
Topbox mini 700
油無得試 有得丁

淘寶
我自己未試過淘 等大家寫
上面有錯 幫手改 加野
只知煙油平一大半
只係留意過 絲語 漠北 極品 小馬哥

雖然上網做下功課就會知道電子煙原理,但方便新手了解都大概咁講下基本構成

電子煙基本上由三個組件組成一套:mod、霧化器、電池

Mod姐係個主機,有晶片控制電子mod同機械原理嘅桿mech mod,新手唔好玩桿住因為佢冇晶片保護短路唔會斷電,使用不當會出意外 電子mod就有晒晶片mon住同埋有保護機制,一般黎講睇下自己要求單電雙電(影響續航力)、玩功率定溫控、最高w數(基本上100w咩都夠用)呢d黎考慮買邊款

霧化器姐係個頭,主要影響煙量同口感,有分成品同diy,diy又再分儲油rta、滴油rda同又儲又滴rdta,新手可以試左成品先,如果入門想玩diy就後話因為太多太多霧化器

最後就係電池,如果新手黎講睇電池容量為主就夠,最大a數同持續a數個d玩晶片機唔太洗煩住 如果你買個套裝要睇清楚有冇包埋電池,因為有巴打試過唔知要另外買電池結果mod霧化煙油到晒但冇電池

煙油就睇個人口味冇咩好講,有人中意都會有人唔中意,唔同setting食出黎都會有差異,要自己試先最清楚,惟一可以講係馬油紫鴨,評價只會有好味同勁撚好味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞