[VAPE] Vaping友埋嚟傾啦喂3 - 每逢新年唔夠油

1001 回覆
31 Like 10 Dislike

今日買左之前巴打推介嘅Sapor RTA仲買左RDA,第一次用RTA請問有無咩地方要注意?多謝各位巴打指教

呢個RTA得22mm,build deck唔算大,要小心發熱絲唔好太大太開HI到邊,最大都係3.0mm直徑,26g 6-7圈都OK。上棉可以先拆咗個棉窿鐵圈,塞棉後先套番個圈上去再剪棉,我都係第一次咁上棉。一般youtuber都唔拆鐵圈,不過我覺得拆咗易上D棉。

油孔係幾時需要開?幾時需要關?係咪注左油之後就應該可以長開?

如果你塞棉塞得好,放係道長開著油孔都唔會漏,係要帶出街打側先需要關油孔防漏。不過如果你搞唔好棉會漏油,就只有食果陣先開啦。呢隻嘢個油孔咁細,漏嘅機會真係唔大。BTW,覺得隻嘢食落有咩感覺?
除左鬼佬仲有邊度有信得過嘅地方賣煙油 鬼佬得好少
唔夠膽係TB買有丁煙油
新手玩左一排想試下tesla3
想問下有咩要主意

要識ohm's law,然後自己計要幾多V去推。呢隻係串聯兩電盒,唔識計數仲危險過玩單電機械桿
想問下有咩要主意

要識ohm's law,然後自己計要幾多V去推。呢隻係串聯兩電盒,唔識計數仲危險過玩單電機械桿

但呢隻有晶片保護?
想問下有咩要主意

但呢隻有晶片保護?

有保護 唔代表唔會爆
調壓盒都一樣會爆 何況機械盒
搞唔清楚concept最好唔好玩
想問下有咩要主意

但呢隻有晶片保護?

或者咁講,你想用邊隻霧化器上tesla invader3用,個霧化器幾多ohm,你想開幾多Voltage去食,食到幾多Wattage,如果答唔出我就唔建議你買呢隻嘢玩。
有無巴打用緊vaporesso tarot nano kit?
有咩評價
利申 超級新手 想買成品玩下先
起美國搵到大麻味油
起美國搵到大麻味油

淨係得味?
起美國搵到大麻味油

可否開團
有無巴打用緊vaporesso tarot nano kit?
有咩評價

一睇到部機用內置電無得換電,好多人都唔會揀啦,要個用家答你都幾難。
有咩評價

一睇到部機用內置電無得換電,好多人都唔會揀啦,要個用家答你都幾難。

內置同換電係咪好重要?
爬晒文知道無電換直插內置燒左就成部機掉得
但係聽聞性價比唔錯 算平
有冇可以順豐嘅香港鋪頭推介

大C可以

大C可以

大C全名係咩
揾左好多乜乜蒸氣都無

大C可以

大C全名係咩
揾左好多乜乜蒸氣都無

大c淘寶店嚟喎, 唔係香港舖頭
有咩評價

內置同換電係咪好重要?

電子煙唔同手機,手機孭住個尿袋用得,但係尿袋唔夠力推電子煙,尿袋輸出只係5W,電子煙用電一般都要30W以上。

至於直插充電燒機嘅講法,只係因為好多人都求其買個鴨寮街平火牛去充電而有嘅風險,你用靚嘅火牛充咪無咁易出事咯!問題係一年半載舊電打柴,都唔知揾邊個換電,唔會好似iPhone咁方便週街有得換。

部機其實唔算平(淘寶最平375,其他牌子機250-300都有),不過功能比一般機多,Vaporesso造工又好,樣又靚,如果唔係內置電,我都會買部來玩。
有咩評價

內置同換電係咪好重要?

電子煙唔同手機,手機孭住個尿袋用得,但係尿袋唔夠力推電子煙,尿袋輸出只係5W,電子煙用電一般都要30W以上。

至於直插充電燒機嘅講法,只係因為好多人都求其買個鴨寮街平火牛去充電而有嘅風險,你用靚嘅火牛充咪無咁易出事咯!問題係一年半載舊電打柴,都唔知揾邊個換電,唔會好似iPhone咁方便週街有得換。

部機其實唔算平(淘寶最平375,其他牌子機250-300都有),不過功能比一般機多,Vaporesso造工又好,樣又靚,如果唔係內置電,我都會買部來玩。

唔該晒巴打
想問下呢個tank如何?想玩口感
http://www.3fvape.com/clearomizer/9202-authentic-aspire-nautilus-x-clearomizer-silver-stainless-steel-2ml-15-ohm-22mm-diameter.html#.WKky1DzEmEc

呢個我用緊,唔會漏油,個原裝嘴唔多好吸要換,吸阻比較大,適合食類似煙草味同低VG嘅煙油,唔多適合水果/飲品味嘅油,高VG嘅油都唔係太好。其實口感即係話煙比較細,想玩吹圈圈就唔多適合。

大C可以

大C全名係咩
揾左好多乜乜蒸氣都無

大C蒸汽

大C可以

大C全名係咩
揾左好多乜乜蒸氣都無

大c淘寶店嚟喎, 唔係香港舖頭

我知啊
咩漠北 絲語 小馬 一品我都揾得 淨係無大C
http://www.3fvape.com/clearomizer/9202-authentic-aspire-nautilus-x-clearomizer-silver-stainless-steel-2ml-15-ohm-22mm-diameter.html#.WKky1DzEmEc

呢個我用緊,唔會漏油,個原裝嘴唔多好吸要換,吸阻比較大,適合食類似煙草味同低VG嘅煙油,唔多適合水果/飲品味嘅油,高VG嘅油都唔係太好。其實口感即係話煙比較細,想玩吹圈圈就唔多適合。

有無邊款係啱水果/飲品味嘅口感tank

Aspire Triton2 啦,有油倉門防止漏油,又多霧化芯可以選擇,有溫控芯玩溫控,唔鍾意原廠芯,可以買Vaporesso D陶瓷芯/溫控芯/EUC芯用都得。

Aspire Triton2 啦,有油倉門防止漏油,又多霧化芯可以選擇,有溫控芯玩溫控,唔鍾意原廠芯,可以買Vaporesso D陶瓷芯/溫控芯/EUC芯用都得。

巴打平時上咩網買?因為3fvape無貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞