[VAPE] Vaping友埋嚟傾啦喂3 - 每逢新年唔夠油

1001 回覆
31 Like 10 Dislike
Ohm數愈高係咪應該用愈高W

越低w啊
就嚟無晒油。等緊呢堆到

香港買油真係貴幾倍,想問下淘大官方集運係咪唔得?要用其他集運先ok

官方集運當然唔得,自己試吓坊間嘅集運喇。

再唔係同店主傾傾可唔可以加錢直運囉

之前用toplink運過一次
呢半個月都幾難捱
無得係咁上淘寶睇下新貨上架
好少有更新

Btw 想問定少少 黎緊想買停雙電
單電嘅3.7v-4.2v

如果雙電
係幾多至幾多?
係咪要8.4打個九折?
6.3-7.2??

有啲1999

其實單電都可以升壓到高過4.2V,例如我D成品芯好多時都係單電機超過5V來推,幾多V對你來講意義不大,你鍾意邊隻個樣買邊隻就得,最好當然超過200W,不過就算150W你都未必成日用得著
Mr.vape.king咁夠薑賣有尼古丁煙油

越低w啊

納米巴,我0.49ohm應該用幾多W推,係點計岀嚟架?

另外我用過一次之後d棉花變左呢隻色係咪正常?係咪燶左 我覺得無糊味不過同一開頭個味有少少唔同,謝謝指教
大家身邊有無朋係vape友?
學外國咁 得閒上去vape嘅鋪頭玩下 嘆下
會唔會好唐突
成日行過樓下 唔敢上去
所以我自己係去後樓梯 停車場到玩
無咩風到 個圈都hold耐少少自娛下

毒撚

越低w啊

3.7x3.7÷ohm=watt
3.7係電既volt 我保守d set3.7
你set做4.2都得

要ohm's law玩vape一定要識架
溫下書啦要

越低w啊

你set做4.2都得

溫下書啦要

有冇巴打用神州集運?
可唔可以運油?

同問

新手 多多指教
練緊吹圈 好正!
有冇巴打去過CHEXXPOIXX
食水好似好深

新手 多多指教
練緊吹圈 好正!

買左幾錢?
https://youtu.be/L3IYfPU23fM
好似幾正好大煙between好似得成品芯冇RBA ,要準備跌錢

越低w啊

你set做4.2都得

溫下書啦要

哋屎啦你,
應該要跟業餘巴用熱通量同表面積黎計

完成!single玩下先,juice好貴
會唔會好唐突
成日行過樓下 唔敢上去

毒撚

我呢邊有夾份租左半層廠廈黎玩,來者不拒,夾錢俾租。

笑撚左

用落個fd部雙電同一W數個味正好多
有冇巴打去過CHEXXPOIXX
食水好似好深

好撚深
如果你去開旺角
可以上chit 之堡 一樓
有間redbull 由格仔鋪 開到有一間專門店
但個sales好似唔太識
價錢都一般
當然 旺角有好多選擇
百寶利19樓都有間
好景都有
會唔會好唐突
成日行過樓下 唔敢上去

毒撚

正喎 有班志同道合係爽啲
試野 整野 研究野都有伴
有唔同意見

用落個fd部雙電同一W數個味正好多

可以咁講,低w就無咩分別,單電70w同雙電70w出力就會有分別,唔同芯片個反應都唔同,更甚會影響口味,所以dna芯片貴係有道理。

再簡單啲講,玩game同一畫質同一fps下,低階電腦好吃力,高階電腦好輕鬆。

新手 多多指教
練緊吹圈 好正!

買左幾錢?

$610 幾抵屌
會唔會好唐突
成日行過樓下 唔敢上去

毒撚

正喎 有班志同道合係爽啲
試野 整野 研究野都有伴
有唔同意見

個行業發展就係咁先推動到,但澳門人玩既風氣無香港咁好,香港我知既都有人咁玩,有空可以多啲上“大”鋪埋下堆。

相就無,我地個場有梳化有吧台有黑背景有燈有DJ台有ps4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞