[VAPE] Vaping友埋嚟傾啦喂3 - 每逢新年唔夠油

1001 回覆
31 Like 10 Dislike

用落個fd部雙電同一W數個味正好多

可以咁講,低w就無咩分別,單電70w同雙電70w出力就會有分別,唔同芯片個反應都唔同,更甚會影響口味,所以dna芯片貴係有道理。

再簡單啲講,玩game同一畫質同一fps下,低階電腦好吃力,高階電腦好輕鬆。

呢幾個post學到唔少野, 多謝指教
不過我驚遲d會怕麻煩食返rta

可以咁講,低w就無咩分別,單電70w同雙電70w出力就會有分別,唔同芯片個反應都唔同,更甚會影響口味,所以dna芯片貴係有道理。

再簡單啲講,玩game同一畫質同一fps下,低階電腦好吃力,高階電腦好輕鬆。

呢幾個post學到唔少野, 多謝指教
不過我驚遲d會怕麻煩食返rta

好正常,我用一排rda都會轉rta,反而rdta用最少。

拆開個成品芯睇原來條絲燶左仲斷埋

拆開個成品芯睇原來條絲燶左仲斷埋

自己動手,豐衣足食

各位巴打門 我睇片人地0.55ohm都可以用150w黎推但我禁最高只可用61w黎推 試過用50w黎食一下即刻有陣糊味
部機用緊rx2/3
霧化器係用merlin mini 既單發
定係人地用緊雙發所以可以用咁高w黎推?
單發就唔可以?

唔該巴打們
想問一問咁多位巴打 邊度有icare kit 嘅成品霧化芯賣

我問左西營盤鬼佬同小馬哥所冇

又唔想晒左支野

各位巴打門 我睇片人地0.55ohm都可以用150w黎推但我禁最高只可用61w黎推 試過用50w黎食一下即刻有陣糊味
部機用緊rx2/3
單發就唔可以?

唔該巴打們

你要咁高watt既目的係咪
因住氣管燒傷
想問一問咁多位巴打 邊度有icare kit 嘅成品霧化芯賣

我問左西營盤鬼佬同小馬哥所冇

又唔想晒左支野

mk id

部機用緊rx2/3
單發就唔可以?

唔該巴打們

我用150W推4發

完成!single玩下先,juice好貴

巴打呢個22定24mm嚟?
24應該唔match㗎喎?
正品搵唔到22mm所以買左個精工版22mm等緊

部機用緊rx2/3
單發就唔可以?

唔該巴打們

我用150W推4發

咁請問係咩原因我推唔到咁高既?

呢個係晶片對電流推力嘅表現
簡單d講就好似車0-100個加速力
有d好爆發,有d好平均,有d冇後勁
有d mod賣過千其實係有原因
台仔係咁推億海晶片黎緊應該會試

個電池蓋磨薄佢可以fit24

部機用緊rx2/3
單發就唔可以?

唔該巴打們

我用150W推4發

咁請問係咩原因我推唔到咁高既?

晶片保護,唔比你做危險野

用銼自己搞得掂?
雖然已經target緊rx2/3,但如果可以試多幾個霧化器先都好
有冇巴打用神州集運?
可唔可以運油?

同問

我用神州運過一次2支OK
但是量大唔知得唔得
所以新年買左好多都係叫一品直寄黎香港

部機用緊rx2/3
單發就唔可以?

唔該巴打們

有電壓限制,rx2/3最高好似唔知6.幾咁上下

我呢邊有夾份租左半層廠廈黎玩,來者不拒,夾錢俾租。

正喎 有班志同道合係爽啲
試野 整野 研究野都有伴
有唔同意見

個行業發展就係咁先推動到,但澳門人玩既風氣無香港咁好,香港我知既都有人咁玩,有空可以多啲上“大”鋪埋下堆。

相就無,我地個場有梳化有吧台有黑背景有燈有DJ台有ps4

有興趣。
開個Tg谷傾

用銼自己搞得掂?
雖然已經target緊rx2/3,但如果可以試多幾個霧化器先都好

所以我先話呢部野off,平又唔係細又唔算24又用唔到。
Ohm數愈高係咪應該用愈高W

越低w啊

納米巴,我0.49ohm應該用幾多W推,係點計岀嚟架?

3.7x3.7÷ohm=watt
3.7係電既volt 我保守d set3.7
你set做4.2都得

要ohm's law玩vape一定要識架
溫下書啦要

哋屎啦你,
應該要跟業餘巴用熱通量同表面積黎計

如果乜都唔識,用3.7x3.7÷ohm=watt作為一個參考都可以,但係如果已經玩咗一段時間,就要認識發熱絲表面積同發熱性能來計算Wattage

用銼自己搞得掂?

唔好自己磨,加散熱片就得,淘寶幾蚊一個,不過記住買22mm散熱片

用銼自己搞得掂?

所以我先話呢部野off,平又唔係細又唔算24又用唔到。

電子煙美國市場最大,美國根本無乜人DIY,大部分用成品,都係22mm,法律仲禁止商店幫人DIY,就算DIY,好多RDA都係22,24mm在美國根本唔係咁重要
想入坑 最平有mon既型棍機係邊部?
鬼佬果到有無得試油?
鬼佬果到有無得試油?

唔用淘記直接上鋪睇啦,睇完俾個model上黎再同你分析
鬼佬果到有無得試油?

唔用淘記直接上鋪睇啦,睇完俾個model上黎再同你分析

大路機呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞