《銃夢:戰鬥天使》Alita:Battle Angel 電影討論區 (2)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
推到票房成功 出續集
g持g持
繼續票房第一
我就咁google search睇漫畫
我用 追追漫畫
用iPad睇網頁版都冇問題
電影進度只係原著 既第三卷開始(total 9卷)

last order 係果9卷之後既續集故事黎。
『LO』的開頭是接續舊版《銃夢》單行本第9集的第155頁後開始的,考慮到完全版的結局,而將舊版的最後一段予以刪除。
Motor ball嗰度其實如果唔係博士臨開波前提水既話個發展可能差好遠
佢根本唔知個個都只係想攞佢命 戒心一定低啲 到時分分鐘真係苦戰 正如佢第一次係街頭玩嗰陣唔知原來個規則係可以打人既佢都只係諗住鬥快追個波同搶個波 係黑鬼咁樣撞完佢佢先知道原來可以咁做
相反如果街條街一黎就諗住殺佢既佢一黎已經係作戰mode 無左motor ball頭段戒心低啲既嗰段時間(假設博士無提水)
男主真係累到老母白死
仲有 呢套真係得2A
合成人俾斬開幾件噴果D係機油唔係血甩出黎果D係油管唔係腸
2A好合理
俾多兩分鐘拍埋好似原著咁聽完真相痴撚左線咁上去會合理D
有黑人fd肉身腰斬流晒血同埋老母個頭啲野
仲有斬開咗塊面都好似唔止2A
hugo無好似漫畫交代點解要上去
就算話俾佢聽真相都做唔到咁大衝擊
電影後段洗白左搞到佢好似對上薩林無咁執著
變左佢一醒番無啦啦又跑上條管就唔知做乜鳩咁
原本呢架單輪車應該係TUNED時期先有, 係薩雷姆直送既高科技產品, 仲可以駁枝電磁炮上去

一般人都係用返普通既26車
電影係alita交個心出黎,hugo 一拒絕就無啦啦洗白

少少合理既係佢醒番覺得反正俾人通輯不如博一博著草去Zalem.

漫畫係接近自殺咁,因為連想用佢阿哥既手上Zalem 都達成唔到,所以萬念俱灰鳩行上去
所以成套戲最耐人尋味係hugo
重點原著係1990年畫,所以個作者好鬼勁
Thx 巴打
睇完戲再幾日追哂1至9話
真係好爽
好少可追返舊漫畫

但我發現漫畫後期嘅物件劇情
已經係電影出現好期待第二集點樣改編
希望有第二集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞