《銃夢:戰鬥天使》Alita:Battle Angel 電影討論區 (2)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
美國都還好,起碼有咋nerdy頂撚住
英國唔係無,但肯定nerdy人口比例上無美國咁多,連居英日本人都少難成大風氣
其實金馬倫都有落力宣傳既, d interview係咁出黎吹水

好明顯一咋影評鳩屌alita大影響d , d用字harsh撚到仆街
其實日漫同美漫最大分別係咩
係唔係鬼佬睇慣美漫接受唔到日漫個種風格
不過以種題材近幾年係美國都唔太收得
blade runner 福伯都carry唔到
ghost in the shell更加仆值
可能迪迪尼俾膳稿費
唔好影響到captain marvel
你覺得好睇就=個個睇完覺好睇有口碑?爛蕃茄都係得60%,
即fox無咩能力好似m記動員倒打手去谷戲,今時今日無依飯野推片爭好遠
其實依套戲基本係好壞參半,cg人mix真人再加個題材今時今日可以講已out,
阿凡達都10年前銃夢技術上唔見得有咩進步
銃夢算係一套無咩進步金馬倫電影
金馬倫阿凡達續集如好似銃夢無大突破劇情&技術
套戲唔收得都好大機
rotton tomato你自己睇audience reaction成92-93% , 當有打手點沖到咁既%, 咁樣唔係口碑咁係咩

得喇知你有遠見喇dc撚
番去睇aquaman啦你
爛蕃茄都攞出黎講
根本就黑暗到仆街
講套銃夢唔收得就上晒頭
aquaman?我一早係無吹奏套戲好撚正既dc撚來架
https://lihkg.com/thread/953307/page/1
懷疑老人k =sillyweapon分身
d邏輯錯撚到,又追住dc/marvel係咁打飛機,家陣alita套戲撚係dc marvel咩

同埋套套戲都可以批評同睇低,但批到唔睇客觀數據去分析真係
wtf is this
係咪吹到銃夢好正驚典電影
再加首週唔收得後跟住票房爆升
電影大收後連開3集3部曲先叫客觀
on99
你自己睇audience reaction
一係你睇d kol點評,youtube comments etc

吹奏票房收得同套戲好唔好睇係兩回事來
相反正如你吹到銃夢好好睇個票房就唔收得咁解
咁咪票房反映去睇只係core 觀眾,批core觀眾咪9x%套戲
呢套係暫時嚟講,荷李活改篇日本漫畫最好嗰套啦,如果呢套戲都唔得,以後應該冇乜人肯改篇日本漫畫
睇來你都唔知道班評論戲&比錢買飛入場觀眾基本係兩批人來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞