《銃夢:戰鬥天使》Alita:Battle Angel 電影討論區 (2)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
啱啱睇多次ready player one
有史堤芬史匹堡自己親自導演個故事真係嚴謹好多
egg hunt + holiday's story 感情線 + 友情線 全部都穿插得好好
主要訊息 - 現實vs虛擬世界 都帶到出黎
仲有鋪陣得好好嘅plot twist 同彩蛋

希望有續集比james cameron親自導演
淨係掛名做producer真係無品質保證
佢有阿凡達,未來戰士要搞,應該唔得啦,銃夢導演之前拍過Sin City ,算ok啦
有訪問話過佢未拍阿凡達已經追套漫畫仲話好想拍,十年嚟前前後後寫過百頁notes for呢套戲
套戲出到嚟,啲劇情加人物描寫仲正過睇漫畫
今日終於去睇左,好撚正
總算搵返少少回憶,細個有儲呢套漫畫,不過比老母扔撚左
佢想再創造奇蹟 變第二套阿凡達 (雖然係無可能 )
如果真係佢全程渣fit 可能都有機
咁應該劇情方面會好d 起碼拍多20分鐘再詳細介紹下
不過我諗打鬥方面就應該無咁豐富掛
真係好好睇,依一年最印象深刻
就係依套 同ready player one
好中意依2套
扣除死亡球

套野比ova重要差

不過,popcon movie,不要太認真
打鬥爽快就算
死亡鐵球,漫畫超正
電影做唔到個feel
player one除左 高達 vs 哥C拉差D
同旅行車 疊高個到不合理

通順好多
好好睇 不過覺得機鎗射爆大鐵環嗰幕好誇
https://www.youtube.com/watch?v=t6syrbAK5JE
頭1分鐘介紹電影版銃夢關於薩林同廢鐵城,原來電影版上面有瘟疫
《艾莉塔:戰鬥天使》1.4億稱霸台灣春節票房
https://zeekmagazine.com/archives/88484

首週票房仲勁過阿凡達 雖然只係台灣
唔係上面呀。
係下面有疫病,所以薩雷姆切斷同下面嘅聯繫呀。
原來我get錯 sorry
作為漫畫fans覺得今次電影版麻麻地 ,變咗普通動作片
廢鐵填變咗好乾淨好光猛,無咩本身加里自我探索同追尋嘅原素,可能想大眾易入口掛
死亡鐵球都拍得幾好幾有動感,中間搵懸賞犯想係比賽解決加里,點解唔係街邊,專登要佢參加比賽
冇睇過漫畫
希望有續集快d講多d背景
唔想Ido有事,預計又要見到Zapan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞