《銃夢:戰鬥天使》Alita:Battle Angel 電影討論區 (2)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
華納hold住akira唔拍就醒目
日科幻動漫係老美市場真係唔得
一方面拍出來成本高,另一面唔似美漫入晒屋有大量fans
最大問題真係美國導演點都拍唔倒日本仔果種意識出來先死
咩core觀眾
你up緊咩鳩野
當100 人入去睇alita,5成話掂5成話差
唔通話差0個5成無fb youtube twitter acc要集氣出一兩個comment屌alita , 其餘5成話正既個撚個有social media日撚日唱好alita先製造到 92-93%正評?

你真係睇戲上腦睇撚到詞窮理屈
係囉你都識講啦dc撚
所以咪一早屌緊rotton tomato score差但audience reaction好

同sillyweapon一鳩樣都係唔撚識分依兩個categories. 仲唔撚係佢分身?
直頭考慮埋睇影評當睇左既讀者添啦
如果冇第二集咁唯有去睇多次再買碟留個回憶比自己
銃夢咁撚正,下年實好似黑豹入奧斯卡啦!
一廂情願只想睇D自己想睇倒既角度

情願得過aquaman連美指都入唔到
連James Wan都屌鳩Oscar
點睇呢critics撚
aquaman續集就寫緊劇本
銃夢就...........................................
係囉dc撚
係都要走黎依度打飛機做咩啫
記得揾地拖抹下你d精先走喇
好行唔送
銃夢應唔會發展成撚喇!
一集玩完
多謝連登仔唱衰
利申想睇第二集但唔睇好票房
代表各位正評友多謝你
咁大效用!
咁我要出力係到post多D銃夢衰料
推到你有得睇續集先得
係 拎番近期日漫改篇同相似題材既攻殻相比,都係alita正好多,稱得上日漫改篇電影神作
只可惜北美個邊比較少人鍾意日漫,所以以前個啲改篇都收皮咁濟
呢套係唯一希望,就算賺到製作budget+宣傳費(我估大約400m左右)都可以當成功,只係無續集再做
Same,值得買番套碟黎收藏
我覺得如果收番成本,而阿凡達之後幾集賺錢嘅話,可能仲有機會
咁搞法可能alita 2真係變blade runner咁
隔撚左2-30年先拍續集
christopher waltz到時應該唔響度
阿凡達仲有4集未出,james諗住2025年內出到阿凡達5
我諗就算alita成功拍續集 都等阿凡達完左先再諗,james忙撚到仆街
所以第一集已經交俾robert做導演
就算金馬倫點講自己鍾意銃夢
行動已經証明左avatar係正印,alita只係二奶
開願好似諗住avatar拍完就繼續alita,點知avatar好收到全球票房第一,到依家都未打破紀錄,焗住入雪櫃
所以alita都無左件事,唔交比人做都無機會睇到
咁搞法可能alita 2真係變blade runner咁
隔撚左2-30年先拍續集
christopher waltz到時應該唔響度
阿凡達仲有4集未出,james諗住2025年內出到阿凡達5
我諗就算alita成功拍續集 都等阿凡達完左先再諗,james忙撚到仆街
所以第一集已經交俾robert做導演
就算金馬倫點講自己鍾意銃夢
行動已經証明左avatar係正印,alita只係二奶
開頭好似諗住avatar拍完就繼續alita,點知avatar好收到全球票房第一,到依家都未打破紀錄,焗住入雪櫃
所以alita都無左件事,唔交比人做都無機會睇到
鬼佬唔多人睇都正常喎,睇番上面都有人屌其他人唔明就自己去睇番原著啦,用呢個原因其實好趕客,你叫鬼佬去邊睇番原著呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞