《銃夢:戰鬥天使》Alita:Battle Angel 電影討論區 (2)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
https://youtu.be/DpgTQG0BhLc
有趣,好多人都有咁嘅睇法
睇完呢條同另一條片,決定去睇多一至兩次支持吓
套戲幾時落畫,落畫前要刷多次

imax應該最後係e個星期四落
全部人去哂北京
james, robert, rosa, 仲有原作者
睇黎要靠強國發力
點解23號仲有
想問下原著有無講alita係咪得個腦係肉身?
如果係既話佢掉左喺廢鐵場300幾年點解無壞死
中間個張想要冇字 揾左好耐
中間張wallpaper
如果同流浪地球同一時間上
班強國人真係睬佢地都有味
以真人化日本漫畫嚟講真係好超班
#meToo
錫錫
有外殼保護假死
點趕得切打
一集過拍夠6個鐘應該得
我都覺得係咁,傳統電影應該係蟲蟲會變成大boss,因為hugo既死而同沙勇結怨,同鐵士代諾一齊做伏筆鋪下集

不過電影咁鋪我唔覺有大問題,係節奏同背景弱小小,但跟返女主個心路歷程都其實好岩劇情發展,最尾救唔到hugo,女主真係好傷心
電影結尾我覺得算改得唔錯,
同你見到加里最後入去死亡球跑道時,
神情係同第一次入去唔同晒, 即係HUGO既死改變左加里, 呢點同漫畫一樣
蟲蟲變大boss既話就應該臨尾先整個enhancement有鏈刀手指。但咁樣發展就無左地下水道一戰令alita轉做狂戰士身軀

沙勇要同sarah相遇受苦下,先有nova幫佢攞狂戰士身軀enhancement. 就咁切面唔會令沙勇有咁大既復仇心態,最多咪補番另一個靚仔面囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞