《銃夢:戰鬥天使》Alita:Battle Angel 電影討論區 (2)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
等睇續集開估(如果有續集既話)
醫生冇咁好技術分析alita個腦
pish到多d人睇
而家票房點?
真係要靠大陸?
https://variety.com/2019/film/box-office/alita-battle-angel-box-office-disaster-1203141963/

暫時~$130m
fox內部人仕透露要~$350m先平手
請北望神州
350m比預算小喎
我初頭估佢300m尾-400m
咁可能真係少宣傳
英美例行首映下同整下義肢
之後集中強國
500m應該係揾夠錢開續集啩
點會300m宣傳費
連登仔會唔會為alita折腰化為5毛幫強國打戲
氣*
我估賺150-200m都肯會考慮續集,500m應該指呢樣掛
依家睇大陸票房 靠佢食糊
咁而家依個時勢對大陸票房有d信心
1. 122分鐘一刀不删足本上畫
2. 無同流浪地球撞期
3. 大CGI製作+掛金馬倫個朵

其餘真係聽天由命
唔會咁衰掛 100m都係得6億幾人仔
IMAX 似乎星期五落畫?!
http://m.cbooo.cn/Movie/ReleaseMovies

同期上畫得卡通片
但阻力都黎自流浪地球架喇,希望班友對完達叔打完J就支持下銃夢
無咁快啩
3月6號預哂imax 場俾captain marvel, 飛都有得賣,中間10日度唔通唔播戲咩
電影有講類似既野喎
有解釋過點解300年個腦都唔腐爛咩?
星期五早場,星期六全日開始無得賣了
我睇UA 有星期5夜場9點50分
聽日你咪再睇會唔會有禮拜六既飛囉
依個檔期UA得 alita同captain marvel
support IMAX
你諗下禮拜5早場後無alita , 咁中間成兩個禮拜d imax戲院播咩蝕租蝕撚死佢啦
隻狗番生 期待下集佢出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞