《銃夢:戰鬥天使》Alita:Battle Angel 電影討論區 (2)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
幾時截訂?
我見仲可以拎個心臟出黎,好吸引
hot toys唔會知幾時截
佢應該無marvel果啲咁搶手不過預多一個月左右掛

如果佢出呢個outfit 走頭盔或者

畫左warprint嘅頭就即買!
畫左個99上去同warprint 都真係好型
利申冇睇過漫

但係覺得呢套係極少數遊戲/漫畫/頁說改編電影而唔爛,起碼我冇睇過原作都覺得佢講哂需要講的野,唯一穴係大家都講過個幾點不足

1. 我估原作應該男女主角冇發展得咁快?好似無啦啦就鐘意對方咁少左發展

2. 前妻變好太突然,上個SHOT仲幫緊黑人

3. 醫生又係突然比佢玩MOTOR BALL

不過佢冇HARRY POTTER個D咁撚離譜,都叫做講到哂要講的野,如果可以長多廿分鐘補番上面幾點其實幾完美
harry potter小說太厚喇
其實由第二集一早就要分上下集
所以睇第二集cut勁多野之後,我就無再睇打後既電影
叫做7,8成似,我自己接受到,而且Alita既玩具應該少之又少
不過D人留言都係話佢做得唔似,唔夠大眼,無左植髮之類
大致上ok,眼神同髮型有小小唔同
公仔眼白多 髮型係中間分界咁
1.原著仲快
2.劇情需要(都係跟原著)
3.因為佢認為佢既固執拎到alita受傷,幫佢裝番狂戰士就唔管佢太嚴
希望大貨會靚返D
1. 原著仲要更加無痕跡,接近係gully單戀
分你老母,老屈

mc得56分咋喎,而且我click入去睇rt嘅critics,8頁入面有至少4成都係爛番茄喎,你check真啲先講好無?happy beath day 2喺影評人眼中唔合格囉。

p.s 依家多數人都係睇metacritics㗎啦(雖然好少arhouse電影評分)
分你老母,唔開分身嘅話你賭J啊?
sillyweapon到而家都唔明
仲圍住critics review scores打J
講撚左好多次alita係critics俾低分但觀眾俾高分
仲揾happy death day 2 黎比,critics同觀眾俾pos, mix同neg既分佈同觀眾接近佢又無視

公道講句,有兩位user咁巧合地睇唔明依點又死揾依個point嘈,咁大家話似唔似分身
1. 你可以想象一個由細到大都讀女校身邊只有男性長輩, 一出黎就去做女警, 仲要叻到無人咁埋身果隻, 突然有個同年異性出現同完全唔怕佢, 當佢係個女仔咁看待. 梗係含晒春咁
依個理解,所以漫畫ok
但戲就唔得,可能戲入面佢有種lead住人既感覺

例如酒吧打交寸過漫畫

純粹個人觀感

呢段係有D奇怪, 同埋如果帶0戰力既HUGO去酒吧真係唔知為乜,
可能想替代ido響漫畫半爸半crush既角色
漫畫係ido同gully去酒吧
所以響電影就分工清析,ido純父親感覺,hugo純戀愛

咁後生女點會帶老豆落酒吧撩是鬥非
漫畫呢段時期我覺得依德同加里只有父女既關係, 比較單純.
到依德接受左加里成為賞金獵人, 換左狂戰士身體俾加里之後, 就由父女轉左去partner.
最後加里再見返依德, 最想聽到既係依德讚佢成長左,
所以我一直都唔覺得佢兩個之間有愛情

電影帶hugo去酒吧我覺得只係因為依德未支持佢, 佢只有搵唯一支持佢既人去啫
因為佢係唯一支持又信任既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞