《銃夢:戰鬥天使》Alita:Battle Angel 電影討論區 (2)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
講真今次真係收哂貨
屌,marvel爛一套兩套thor咪當係鋪路俾avenger同其他英雄戲既成本囉

一個endgame回番哂本,再蝕咪叫迪迪尼響全世界disneyland開幾個marvel機動遊戲同精品cap水囉
真係收哂貨,起碼取悅到一班要求忠於原著既觀眾先

好過取悅下觀眾又要考慮電影教育既影評人出埋d四不像
睇過logan,睇過blade runner未呀?原作fans同電影fans都滿足到啊,你淨係要視覺效果,咁你哋就唔好屌大陸人吹奏流浪地球
你講緊係咪狼人0個套logan
梗係滿足到啦,人地xmen 123 wolverine origin 同samurai 出咁多集先有經驗做到logan

alita一開波0 background就出sequel你揾logan比真係公鳩平

又唔見你講wolverine origin俾人屌到上天花板,連deadpool 2 都要用time machine回到過去head shot舊deadpool

sorry無睇過blade runner ,因為太耐了
最慘係扣錯
讚忠於原著變左讚視覺效果
慘撚過文革式批鬥
屌你2049有幾耐啊,前年咋喎
屌你,唔係你哋讚呢套特技動作片好睇咩?幾時又變作終於原著嘅改編作品?真係一時一樣
幾時有話過佢一文不值?亂扣帽子啊你,你al閱讀理解攞乜grade㗎?
最慘係而家x men係分裂時空式reboot
x men 123 之後reboot 後生版x men
但wolverine 完撚哂之後帶左lora 同其他mutant出黎

之後點撚算 又叫ellen page出黎玩時空交錯?
第一集1982年喎
我無睇第一集唔會無啦啦睇第二集
咁又點,你咪又喺幾十年前俾人射出嚟,我咪一樣同你鳩流
你都識講"你地"
一位讚alita特技動作,另一位讚alita忠於原著
你吹咩
射出黎,鳩流
同第一集第二集有咩關係呀電影教育友
識唔識咩喺比喻啊?你未屌過女仔,就唔可以屌女人㗎?
係囉
一開始佢仲話無主旨,失望
變形金剛一文不值?你話㗎咋,你出去開個post睇下有冇人屌你?宜家出咗六集,等你分析呢六集點垃圾下?大黃蜂我又覺得幾有人味喎,造型又復古。
原來你依個叫比喻
sorry我中文程度得form 3
真係睇唔出有咩隱喻同暗喻成份,唔好講話明喻
淨係覺得你語無論次
唔好再覆喇
頭先起番sillyweapon d底
發覺自己0徒哂時間
咁係你嘅標準低啫,做人要求高啲有問題?喺要將貨就貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞