《銃夢:戰鬥天使》Alita:Battle Angel 電影討論區 (2)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
本身隻game係補完加里係火星身世

極度難打

我自己都爆唔到
LO去到最後幾期日本轉左出版社,所以HK冇出
邊度有得買東立LO最尾個幾期
本身係完全唔睇漫畫既人 但睇完套戲想睇漫畫了解多d個故事 想問如果用手機app睇大家係咪都用開漫畫人同mangax?定有其他好推介
有得DL 1-9+外傳

ipad一流
我見漫畫人都幾清 但除左銃夢其他都有 暫時用緊mangax
求神拜佛北美票房要好好睇睇丫 期待有續集架
睇完追返漫畫
覺得套戲太趕
有啲位好跳 用兩個鐘比唔到太多資訊

其實計返套原作95年出有個咁既 idea世界觀係幾神
新post留名
追緊漫畫
無法無天既城市入面,D奸人咁善良
成套hunger games移動城堡呢d青少年向既電影咁
我睇睇下就訓左了
醫生佢係Zelam 人,離開得Zelam 去Iron City, Nova 咁耐都唔殺佢當知道好多秘密同關鍵

前妻雪穎醫生我估在舊教堂比Alita 對Hugo 既真愛(作為一個生化人,非真正人類)及Alita 曾用他(電影中)女兒打算使用機械肢體,及Hugo血泊重創令她回想女兒被殺(前段交代過女兒死亡引致離婚及性格大變,一心想回到Zelam 以不擇手段)心碎的Alita對她的沖擊引發一個母親保護兒女的本能及內在的良性,所以回到Vector 辦公室拋下一句洗手不幹,出手救Alita及Hugo 是出於母親之心

也可能解釋了漫畫OVA中伊度同雪穎是拍檔,電影是夫妻的轉變的作用
所以今次改篇已經算難度低左
因為有動漫ova total 1個鐘做稿
同埋我覺得雪穎佢唔鐘意鐵城主要係環境(污糟, 蟲, 佢第一幕拍死左隻蟲連手套都掉走埋) 同埋鐵城既人(殺佢女既兇手係motorball參賽者)
但佢遇到alita之後比佢既天真正直影響到, 亦都多多少少將佢對個女既感情投放左落alita到, 所以後尾先轉軚
ipad睇漫畫一流
天下好d

台版叫主角凱麗

事實上主角個名由雄性黑貓而黎

叫加里先合情合理
有法律由自律機械執行

電影有講,漫畫都有講

要點睇先睇到個城係無法無天?
睇完,期待左好耐,自己冇睇過漫畫,但大概十年前到就係youtube睇過動畫版,覺得動畫比電影描寫劇情更細緻,特別係男主角度會描寫佢係因為生存同理想去拼搏,基本上係成市入面最低下既人,但電影睇完全冇呢重感覺,大家開以係youtube睇返,但電影就表現到打鬥動作精彩,整體都符合預期,期望有第二集
如果多十五分鐘 講番男主角對天空果份執著就好了
其實都係,以往大作都最少有140分鐘片長,得120分鐘表達咁多一定係走馬看花
睇返之前嘅作品,占士金馬倫自己導演嘅戲就長啲,大約都係百四分鐘
但今次個導演就冇乜戲拍到咁長
占士金馬倫親自去中國宣傳
睇黎佢好緊張個票房
以avatar計,美國以外最高票房收入就係中國,希望都收得好
好想睇續集
其實村枝賢一套幪面超人一樣係日本轉出版社,香港一樣照出啦,天下唔肯搞啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞