《銃夢:戰鬥天使》Alita:Battle Angel 電影討論區 (2)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
你有冇睇過logan?logan獨立嚟睇都完全喺top class嘅電影
top3啦,始終spider man都算係開創英雄片嘅先驅。

james比得套戲交比今次導演,就知著重打鬥特技cg方面,仲講乜春深度
其實注明著重打鬥特技cg既話,基本上簡單易明所有觀眾都受落 唔需要複雜深度,反之會搞彎套戲
觀眾觀後感打既評語就係證據,讚多過彈好多啊
btw我都係第一次為套戲著重票房 ,以前都係好唔好睇就算 理得佢有無續集出,係得今次想套alita成功出到三部曲 可以完成成套戲 fighting啊
首要條件金馬倫真係要keep住寫劇本
但佢又要拍avator 2
之前講james好似寫左千幾頁 今次拎左600頁黎寫,應該無問題掛
啱啱睇完
好正
無悶場
酒吧個到女主講野根本上文不接下理
發現自己身手好得呀,識到條仔呀
同老豆嘈完跟手去講咩common enemy
奇怪既展開,起承轉合咁基本都做唔到
一係翻譯錯,一係cut錯,都唔係既話就劇本有問題
咁都有4星
香港人淨係睇特技?
動作片都搞成咁可以咩
酒吧係次序唔好。
而家電影係一入去,奸仔獵人就講左所有賞金獵人都係為自己,唔係為公義,點知女主聽完奸仔番說話後就叫大家為公義幫手。觀眾只會覺得怪而又冇戲劇效果。
正常次序,應該係女主呼籲左大家先,點知冇人理佢,奸仔再解釋獵人都係自私,咁會好得多。
至於果場群交,冇乜意義。
有好多人話電影時間有限,好難交代,但我睇番OVA版,一個鐘都冇,但係完整性強好多 ,因為冇呢d浪費編幅嘅場口。尤其係冇摩動球,摩動球真係打散左套戲。

補充番ova對艾德同佢老婆條線,收得好好多。
最後係講艾德搵黑人間接為老婆報仇。
酒吧呢part係怪怪地
成件事最後變咗想show off 自己好勁咁
好好睇

想睇多次
唔夠喉呀 一定要出續集

感覺上係一開始諗左想拍咩動作場面先
再sip返啲戲情落去咁

仲要sip得唔係太好
dc9向alita 開火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞