係big 4 做左幾年, 你問我答

1001 回覆
12 Like 54 Dislike
其實讀engineering 做左幾年工程
有無得轉過去,定要讀course 定直頭唔會請
反正都係做狗
想做個見到人工升幅既好過完全睇唔到
個同事咁樣入幾歲?
佢apply嗰陣係graduate program入?
我宜家有E P non fs offer 其實我就想揀P 但聽講internal transfer 由P non fs轉fs係幾乎唔可能 因為上面有E D non fs轉去P fs例子 所以就想問下我take E定P non fs好
好境既又咪係得中高層
點會理你班細
接埋啲計唔掂既job 又講到好似我地問題咁
又唔會諗下係咪自己接果陣將單job 睇得太簡單
有時OT 到凌晨,claim 的士錢,飯錢又係到講成日claim錢,總額claim 到覺得有問題
講緊係成team 人3個月claim 得幾千蚊同埋本身無OT錢
認真咩?但有冇話專邊一範?
岩岩過左apt test
利申: 做左兩年工程狗
巴打experienced hire apply左?
我apply左risk同assurance, fg / experienced hire都有,係差水記無回音
其實Non fs都好睇做咩team
如果P做eg/ocean, 啲exposure 一個唔好彩除時差過做second tier
想問下financial services advisory嘅出路係點?d人係咪都係做幾年就出去定係會留低?
E fs 傳聞係全行最hea, 好似係
做左差唔多5年了
巴打你有無進修相關野
我轉得都成28歲 驚要fg 唔想要咁大既人姐
做左咁耐野你都知經驗>>>>學歷掛
巴打c+0都有32k掛
但你啲經驗係工程
有排都未考得
hd 駁上去
HD經驗都計架wor
巴打應該做main con吧
無計 轉行就要由0開始 仲有30年要捱呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞