係big 4 做左幾年, 你問我答

1001 回覆
12 Like 54 Dislike
正常嚟講升咗Sm 1-2年後都有,大約32-33歲
big4 大部分人都做3年/5年就走人
走唔走自己選擇,做ibank都可以好大壓力,尤其係做trader。
Audit 係難啲,但係big4仲有好多其他部門,advisory都唔少人由畢業開始做到35歲
Back office 難啲啦我諗...

係其他post見到
for bb assume 3年1 grade (好似係)
BO真係好難講,compliance/internal audit 都仲可能得
知道以前有個audit manager第三年,佢去間ibank 做IA就8萬倒
所以睇下係邊個department、入面架構係點同埋邊間ibank
咁應該得嘅,不過都係睇你條team 架構。巴打而士入職應該係associate?

好彩嘅捱幾年上avp,不過avp到vp又係漫長的等待 對上個客係ibank,佢條team 有啲人係做咗幾年associate都未升
想問下Big 4有冇Background & Reference Check?
巴打 有冇聽過條team叫 sustainability?
如果有,知唔知行情點?
樓主去到M,會唔會過幾年俾人逼走?始終下面好多人等上位,而您又人工高
有㗎
有聽過,但係舊舖條sustainability幾年前摺咗
想問係咪都係Outsource比出邊Background Check公司做?Thanks!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞