係big 4 做左幾年, 你問我答

1001 回覆
12 Like 54 Dislike
如題, 盡量答
做咗幾多年 咩部門 有冇嘢分想分享
我個位岩岩由左面轉左去右面
邊間唔講啦, 我地唔會叫自己做audit dog
邊間? 曼城定利物浦
有牌未
依家人工幾多
ot情況?
有冇諗住走 想轉去邊
唔睇波, sorry , 但係公司d 老闆都有人有分成幾派
大部分係公司既人都有牌, 人工5萬到, 日日返公司巳成常態, 暫時都冇話想走,唔捨得d同事
返到屋企有冇得睇愛回家?
覺唔覺得自己冇晒生活?
啲女係咪好淫
做左超過5年, audit, 做big 4雖然辛苦但係啲老闆都對同事唔錯
大部分女同事都有男朋友, 所以我地最多得個睇字, 非常識打扮, 有d會做得耐左仲靚。 返到屋企淨係會訓覺, happy friday and weekend 一般唔會留夜返屋企食飯
蘇永康份人點?
人工?
有晒感情咁款 公司睇來唔錯
可唔可以透露吓邊間咁好
是咪EY 聽講EY people culture好啲
Peak season平均工時幾長
OT有冇補水
有冇後悔入big4
大約5萬到, 同一般連登仔差唔多
樓主點解仲留係big4做?
日日ot到幾點?
番幾樓
peak season 每星期大約70個鐘到
peak season 加班基本上大部分同事都有補水, 有時候會有 d 老闆weekend返公司派下d 小食鼓勵下大家
甘多年都冇後悔過入去,人工加得快,經驗亦比人多。
唔捨得d同事, 同埋返工時間可以flexible d, 通常返10點半至11點。
平日通常1點前走, 五六日一般唔留夜。
星期五可以準時走?
星期六日呢?
使唔使唔返公司做都要屋企做野?
邊間就唔講啦, 其實唔同department culture都可以好唔同, 有d department好講辦公室政治。 我有朋友轉左去做ey , 佢地話鐘意舊公司多d , 可能因為岩岩入去冇咩朋友。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞