係big 4 做左幾年, 你問我答

1001 回覆
12 Like 54 Dislike
想做邊方面?
有啲情況係你要做完份apt test,過關先會睇你份cv,當然你gpa要唔低。

Fg一定係睇談吐、語文能力、個人性格同條team夾唔夾,如果你表現出有technical skills嘅話係加分位。
識人落field帶埋個jun收4點,計埋lunch先返6個鐘
入到interview應該唔太睇gpa架啦

btw 五你老母,係「唔」
GPA minimum 大約幾多的 三大的話
Operation consulting (non-IT)
P相對好啲 big 4都係一個好跳板嚟嘅
剩係收外國top uni MBA
如果係本身 2nd tier non fs, 想mid join big 4 fs係咪冇可能
唔該巴打
睇黎仲有排捱
聽講RP 行行企企唔洗做working 真唔真呢
讀緊fintech應該做邊個field?
香港人嘅奴性⋯⋯超乎大家想像
可以試下做網上借貸嗰啲財仔。
所以同rp 做嘢好睇彩數。我有同事同team 有兩個疑似rp,兩個嘅加埋嘅output都唔知頂唔頂到一個。
未grad 呀
不過當初衰on9冇入EnF and AnF入左工程
而家先知會計好做過工程咁多
有興趣嘅到時照試下報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞