係big 4 做左幾年, 你問我答

1001 回覆
12 Like 54 Dislike
水記ra 都有好多唔同department, 唔會少。
係咪都係會discount big four non fs>fs
身邊兩個朋友由big 4 non FS去P記 FS冇discount,不過嗰時係大量請人時間,好難講

正常情況都會discount嘅,特別係normal pay
入銀行做返risk機會大唔大?
唔該巴打
fresh grad果陣入咗big4做到A2咋 宜家份工完全唔關事
不過考哂試簽唔到,唔知想點咁
你走之前有冇叫舊firm 簽一年先, 起碼有一年係手。
有簽一年呀,但仍然係唔上唔落
睇吓之後有冇機會轉工啦,雖然宜家份工幾好
有專業資格會容易啲升職嘅,到時轉工記住check 咗新公司有冇得簽先入
係美國EY做緊FS partnership tax ,返黎有冇世界?
水記
其實問下姐 ,我地ot一般唔會過12點。
不過之前intern嗰陣有個senior manager係香港人,到我return offer返去做發現佢transfer左去香港做director
有冇巴打講下cybersecurity咩環境?
咁講巴打覺得P non fs定其他3間non fs好?既然其他3間non fs可以駁入P fs 同埋P internal transfer難
讀econ/econometrics 喺big4可以做咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞