歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年2月號)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
正常黎講,砌高達次序係
打磨->噴灰->上色->砌好一次過貼貼紙噴消光?

噴灰係為左之後上色冇咁易甩?依個步驟係必要?
我有次諗住上珍珠白,點知d白色係唔會覆蓋d灰色

上面次序啱

噴灰係必要,統一底白同冇咁易甩
要噴珍珠白嘅話應該係白底灰/底灰-白-珍珠白,白色係好考功夫嘅作業,因為要一層一層咁噴,唔好太心急要一次噴到

係咪全部白都係要咁上?金屬白?
同埋d 夾上完色,你地會唔會洗?
我係無限循環再用,見d模型冇痴到d色就算

點樣金屬白
唔洗
正常黎講,砌高達次序係

上面次序啱

要噴珍珠白嘅話應該係白底灰/底灰-白-珍珠白,白色係好考功夫嘅作業,因為要一層一層咁噴,唔好太心急要一次噴到

點樣金屬白
唔洗

所有白都係咁想,不過你果隻珍珠白係噴係白色上面
正常黎講,砌高達次序係

上面次序啱

點樣金屬白
唔洗

所有白都係咁想,不過你果隻珍珠白係噴係白色上面

又要出去買多支白色
HG 同 MG D顏色會唔會差好多??
其實屋企冇露台應該點噴消光

後樓梯
聽講有消光掃,不過手油應該仲好

我係打開個窗噴出街

後樓梯冇窗 噴完陣味應該唔會散
噴出窗好似唔錯

ME 手油消光, 方圓百里都唔噴得, 噴出窗又驚飛落街

手油消光使唔使加開油水?

AV既話我溝水喉水

意指成型色?
岩岩 砌左隻 bb 00q 好好丁

00r 先岩

補色補到傻

我基本上係 淨砌冇上色冇畫線 都好滿意

買蛋盒/nx啦 丁到你升仙

蛋盒係咩黎?

Btw. 幾中意一手一腳砌起隻野個感覺

有無人想要?telegram傾 https://t.me/PsychoWKK
隻wing我要既

意指成型色?

本身砌完
消完光 隻色

意指成型色?

本身砌完
消完光 隻色

基本一樣,主要睇年分
分色嘅話hg可以收皮

意指成型色?

本身砌完
消完光 隻色

基本一樣,主要睇年分
分色嘅話hg可以收皮

舊模既顏色大致一樣
係分色真係成舊屎咁
新既hg分色都做到7,8成到
新果啲無論分件定分色定可動都好正

後樓梯

我係打開個窗噴出街

噴出窗好似唔錯

消完光由膠變做成品
摸落去完全唔同

新手問多一句 應該買邊隻消光 我見好似有幾種
邊到有三國傳模型賣?

後樓梯

我係打開個窗噴出街

噴出窗好似唔錯

消完光由膠變做成品
摸落去完全唔同

邊到有三國傳模型賣?

智高英明果啲

後樓梯

我係打開個窗噴出街

噴出窗好似唔錯

消完光由膠變做成品
摸落去完全唔同

藍罐同灰罐有咩分別?

我係打開個窗噴出街

噴出窗好似唔錯

消完光由膠變做成品
摸落去完全唔同

藍罐同灰罐有咩分別?

藍係水性

我係打開個窗噴出街

噴出窗好似唔錯

消完光由膠變做成品
摸落去完全唔同

藍罐同灰罐有咩分別?

藍係水性

唔該哂巴打
話說隻奧米迦又話二月再版 我等到頸都長埋
話說隻奧米迦又話二月再版 我等到頸都長埋

二月再版等於二月尾三月頭到
想問下最新嗰隻巴巴托斯lupus rex邊到有得買 同幾銀

有無人想要?telegram傾 https://t.me/PsychoWKK
隻wing我要既

RG 有趣
想問下最新嗰隻巴巴托斯lupus rex邊到有得買 同幾銀

深水埗精品 1/100 我尋日見到好似$20x 有初回支架送。

隻wing我要既

RG 有趣

免費?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞