歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年2月號)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
素組、新手既話
值唔值比多3-400買nu ka版titanium
定普通果隻nu已經ok

普通算

買titan真係要好忍得佢d水口
av surface primer 可以點remove, 好似油得太厚
之前爬文見到好多巴絲話自由2.0易斷腳 咁岩小弟又想買返隻黎砌 想問下點先可以防斷腳
之前爬文見到好多巴絲話自由2.0易斷腳 咁岩小弟又想買返隻黎砌 想問下點先可以防斷腳

淘佬有金屬件
av surface primer 可以點remove, 好似油得太厚

火酒抹,
BTW, 可以去藥房買盒火酒紙,兩草野100張, 即用即棄好方便

有冇巴打知呢支野可以用咩黎開稀
太杰控制唔到深淺搞到勁黑 遮蓋左幾個鐘又要擦哂佢

試下用90%酒精。

MIG應該係waterbased

冇事
http://www.kotobukiya.co.jp/product/product-0000002386/

逼人比錢嘅

真係幾靚
冇玩開嘅都有衝動想入

淘仔落住訂先

想問下係咪截左訂?

冇事

膠料問題,就好似5,6年前部新安洲會斷腰一樣
只要裝腳前係柱位上銅支令個柱位夠力轉就OK

冇事

膠料問題,就好似5,6年前部新安洲會斷腰一樣
只要裝腳前係柱位上銅支令個柱位夠力轉就OK

唔該巴打 我研究下先
http://www.kotobukiya.co.jp/product/product-0000002386/

逼人比錢嘅

真係幾靚
冇玩開嘅都有衝動想入

淘仔落住訂先

想問下係咪截左訂?

應該未

火酒抹,
BTW, 可以去藥房買盒火酒紙,兩草野100張, 即用即棄好方便

thx!
我轉用AV油後感覺好左好多
洗野好方便清水就得,藍威保都唔洗用

不過油出黎有d筆痕,唔知噴左top coat會唔會遮倒

btw,想問下係咪有d手油既top coat?

火酒抹,

thx!

IN AV, WE TRUST

有, 叫matt varnish (仲有半光同光油), 我自己上完之後就消哂筆痕
不過噴得就噴, d人話佢隻消光=噴罐既半光

同場推介"濕盤", 自製廿蚊成本, 學識用更方便

火酒抹,

thx!

IN AV, WE TRUST

有, 叫matt varnish (仲有半光同光油), 我自己上完之後就消哂筆痕
不過噴得就噴, d人話佢隻消光=噴罐既半光

同場推介"濕盤", 自製廿蚊成本, 學識用更方便

http://www.moxdao.com/thread-11910-1-1.html

呢個?

淘仔落住訂先

想問下係咪截左訂?

應該未

呢到有冇團訂

淘仔落住訂先

想問下係咪截左訂?

應該未

呢到有冇團訂

你諗住點訂

淘仔落住訂先

想問下係咪截左訂?

應該未

呢到有冇團訂

你諗住點訂

我搵緊有冇代訂...

淘仔落住訂先

想問下係咪截左訂?

應該未

呢到有冇團訂

你諗住點訂

我搵緊有冇代訂...

淘寶囉 香港截得好快

淘仔落住訂先

想問下係咪截左訂?

應該未

呢到有冇團訂

你諗住點訂

我搵緊有冇代訂...

淘寶囉 香港截得好快

邊間好D

想問下係咪截左訂?

應該未

呢到有冇團訂

你諗住點訂

我搵緊有冇代訂...

淘寶囉 香港截得好快

邊間好D

間間都好撚慢 ,因為要過唔知乜撚野海關 ,不過好處就多貨、平訂。想尻衝老現都無咁心痛

終於完成
放多晚上top coat

終於完成

食玩?

應該未

呢到有冇團訂

你諗住點訂

我搵緊有冇代訂...

淘寶囉 香港截得好快

邊間好D

間間都好撚慢 ,因為要過唔知乜撚野海關 ,不過好處就多貨、平訂。想尻衝老現都無咁心痛

去現時點2樓訂啦,次次訂唔到我都係去果到訂,
果間都係貴10蚊,只要係出貨日前都仲有得訂

終於完成

食玩?

https://youtu.be/Isb4sfubqqI
新手想問手油邊個牌子簡單易用?
剩係會砌高達 補下色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞