歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年2月號)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
新手留名+最近整既天空之城機械兵同諗住新年前可以完全既紅渣
話說紅渣我諗住噴䌌線迷彩,求大家意見[/i]ae

天空之城可以試下係表面放啲草粉落去

我整過

下次去東京想搵埋守衛兵做情境

嘩 好正wo

其實某貓 _ 玩具屋雖然貴少少,但係送到去你個地鐵站,唔使出去搵
利申:未幫襯過

之前買RG幾抵
除左SF同Z, 其他$100~110左右

睇佢真係好好笑
一開始開離地價,就佢交收減得果5蚊(其實個人覺得減唔減冇咩所謂,係個5蚊雞好撚肉酸)
之後比人勸阿屌阿block阿,都唔撚減價
之後仲叫自己屋企人(我懷疑其實係分身,不過有師兄話係唔同人,故推測為家人或同事)開post,點知一樣死貨價
好啦之後死死地氣減價啦,睇住佢5蚊5蚊咁減真係笑撚死,睇佢推post成3個月一條友都冇理過佢(當然都有人私下pm
仲有以前佢唔標榜全香港都送貨,主要集中綠線同東鐵,啲人就串佢開個咁嘅價不如出深水埗同旺角買仲好

不過宜家改善左好多,至少送貨真係送哂全港九,同埋1/144個價靚仔左好多,同有幾隻mg幾抵屌下

可能我入fb gp 時間短,我見到佢既時候d 價已經同gp 既差唔多
講真,我唔可以24/7 咁捕住個gp 幾時有正嘢,而就算有,又未必就到地點
咁不如俾多幾十佢送到我樓下好過

不過都係嗰句,未幫襯過
因為想砌既佢賣哂

單純唔鐘意佢懶係串77,講到自己死都唔減價
最後咪又向現實低頭
rg有冇出過無限正義
rg有冇出過無限正義

rg有冇出過無限正義

知唔知會唔會出
rg有冇出過無限正義

知唔知會唔會出

買mg啦

新post 留明

你肯定好鍾意呢隻

你又知嘅
不過砌埋手頭上嘅先再買

同你個名好唔夾下

btw fa78 ver.ka都可以一試

個名係話自己
Fa78我覺得佢個外型怪怪地
唔係好啱我
呢隻就啱啦
rg有冇出過無限正義

知唔知會唔會出

買mg啦

太大部
新年快樂 祝大家長砌長有 搵多d錢買模型
迎新出post
Bandaids 1/12 K-2SO
非高達希望有人睇啦

冇眼神嘅K仔就好似死魚咁
所以都係決定畀番對靈魂之窗佢

第一道難關係要令電線經頸由頭通落身軀
由於頸部只係一條實心膠條
所以要用手鑽鑽穿一條通道
過程要小心避免鑽歪
否則條頸就GG
眼部發光組件
係由1粒SMD LED經兩條光纖
將光源由後方送去前方眼部
仲有少少位收一粒SMD 電阻响前面
後面白色膠片係用嚟遮光
稍後會貼上遮光物料同噴黑

電線從頭部經由頸部落身軀
中間打通用熱縮通做喉
方便電線穿過身軀接上電源

組合後嘅樣子
電源設响下盤上方位置
剛好有虛位放3粒1.5V鈕電(共4.5V)
另外亦設有外部電源插頭
可以插上USB作長期供電

最後組合測試OK
最後上色;舊化
刮痕方面之前己上銀色打底
再噴 chipping fluid
上色後用濕牙簽刮

由於電池開始冇乜電
於是改用USB供電

生猛番晒

响度K仔祝各位模友砌模型
得心應手
長砌長有
早日清牆

再黎重口味
無啦啦比人叫左落去睇檔

一路睇檔一路砌模型
部unicorn到左 睇到本說明書
我決定收番埋合野
恭喜發財,祝大家長砌長有
咁樣叫元祖叫返BB戰士算

咁樣叫元祖叫返BB戰士算

BB戰士宜家都變做HG啦
先祝各位巴打新年快樂,模型長砌長有,同快啲清哂牆

鑑於HKG果邊有唔少巴打過唔到嚟,所以果邊有人提議開個WHATSAPP GROUP 去比兩邊巴打交流
如果有巴打想入嘅話,請EMAIL calvin61201@gmail.com,連埋個名同電話

題外話啦,如果個GROUP搞得成,希望大家唔好唔上兩邊科林,因為咁會搞到WHATSAPP GROUP 變成小圈子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞