歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年2月號)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike

4m 444回 4正皮

月頭未過就一半 今次開得(2)

舊登冇人去
尋日行完 ins point
見到隻 應該係七劍高達賣緊899(唔肯定個名有冇錯)
心掛掛左成晚
[g][url]https://na.cx/i/T218P42.jpg[/g][/url]
印象中有個咁樣既底座同埋多d 綠色既部份
中間有個綠色圈包住隻高達

好後悔果陣冇影到相
有冇巴打知我講邊隻
我想知果隻係唔係bandai 出
同埋果隻係邊一盒黎

肯撚定同你講 老翻黎
質素方面 有好有壞

thz bro 我會買返bandai
睇下睇下
好似 係 叫 00q /00r
巴打 我想問 mg。出面大約幾錢一盒?
如果要埋led 燈同 水/金屬貼去邊易搵d?

00q230左右00r280左右
燈正版貴

官方銀水貼係得KA 版模型先有
led自己辣唔洗10蚊,正版果粒燈仔要60up

thz bro
最後都係決定買 00q 又藍又綠 幾靚
聽日去福利/模型倉望下先

燈正版貴

thz bro

皆旺303鋪今日見$730
岩岩剪件果陣見到隻MG 00R有D件有裂紋 係咪正常
係FB谷買番黎

燈正版貴

thz bro

皆旺303鋪今日見$730

咁貴?
係FB谷買番黎

裂痕指波紋定爛左?
係FB谷買番黎

裂痕指波紋定爛左?

應該波紋黎 我見上網有人都係咁
係FB谷買番黎

裂痕指波紋定爛左?

應該波紋黎 我見上網有人都係咁

波紋嘅話好正常
唔洗咁著緊
10年無砌過,呢排屎忽痕
想問g gundam/master gundam
呢2部係咪mg最靚?
同埋wing0既話
Mg定rg會仔細d? sorry好耐無掂過所以好多野問
同埋wing0既話

rg,mg好耐歷史
呢2部係咪mg最靚?

hg會好啲
同埋wing0既話

rg,mg好耐歷史

Rg太細部 今日買左部rx78 rg都覺太細
姐係wing0 要等佢出新?因為mg太舊?
呢2部係咪mg最靚?

hg會好啲

Hg仲會好過mg?
素組完試下玩呢支嘢,
等上完色再比對下

我知係好樣衰

而家d mg手指成日都係唔郁手 已經冇左mg嘅特色 真係買唔落手
呢2部係咪mg最靚?

hg會好啲

Hg仲會好過mg?

HG 近幾年先出, 仲買大師兄送師父機, 又有nobel gundam可以一齊擺合體技扑野POSE
MG 出左15年, 有骨架但外形差緊D, 同埋幾年後應該有ver.ka 見之前投票都有佢份
可動性兩部差唔多, 之不過, MG同HG個價錢只差幾十
出事啦!砌砌下個位爆左, 唔知係咪白電油 整到脆左

hg會好啲

Hg仲會好過mg?

HG 近幾年先出, 仲買大師兄送師父機, 又有nobel gundam可以一齊擺合體技扑野POSE
MG 出左15年, 有骨架但外形差緊D, 同埋幾年後應該有ver.ka 見之前投票都有佢份

唔該巴打ver ka係咪比mg靚仔d?
我見wing有隻verka但2004年出

睇個位好似冇滲線過去?

如果係就係本身膠脆
同埋wing0既話

rg,mg好耐歷史

Rg太細部 今日買左部rx78 rg都覺太細
姐係wing0 要等佢出新?因為mg太舊?

新就唔同款架啦,加上又冇情報出

如果太細部都係mg好,如果你唔。介意骨架唔好嘅話

睇個位好似冇滲線過去?

如果係就係本身膠脆

果個位無滲線, 可能幾年無郁過脆左

睇個位好似冇滲線過去?

如果係就係本身膠脆

咁就算啦
痴唔番佢就當睇唔隔

睇個位好似冇滲線過去?

如果係就係本身膠脆

咁就算啦
痴唔番佢就當睇唔隔

好在膊頭位有塊甲遮住睇唔到
但零件爆開都係第一次, 細個砌都未試過咁

hg會好啲

Hg仲會好過mg?

唔該巴打ver ka係咪比mg靚仔d?
我見wing有隻verka但2004年出

ver.ka 靚仔D可以咁講, 有大師加持 純粹有新買新啦
WING ZERO EW 年尾出金屬骨呃錢版, 錢多可以一戰, 應該幾靚仲唔使上色

http://gundam.wikia.com/wiki/Hi-Resolution_Model
岩岩砌完10年黎第一隻砌既高達,rx78 rg,想講講感想
1. 好靚仔 無諗過1/144可以咁靚仔,咩色都唔上
2. 唔算難砌,但手指粗既我都下左唔少苦功
3. 個人覺得qc差,好多位都好鬆好易甩,要用野痴住

總結黎講都係唔岩玩1/144, 玩返1/100算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞