歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年2月號)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike

用噴罐整既金屬色 好得

Ok wo
求噴法同號碼

買現成雙星噴罐
1.ts-38 黑鐵色 做底色
2.再噴 ts-95 金屬紅 / ps-18 金屬紫

用噴罐整既金屬色 好得

Ok wo
求噴法同號碼

買現成雙星噴罐

噴曬要幾多罐

Ok wo
求噴法同號碼

買現成雙星噴罐

噴曬要幾多罐

3/4罐

完成品

完成品

好型

完成品

好型

好正

元祖最型

元祖最型

係型
不過冷靜啲巴打

元祖最型

係型
不過冷靜啲巴打

輕手左好多
正話入左盒模型
請問有冇師兄可以指教下,邊d位上色同畫線好睇?
正話入左盒模型

我同你一樣
未分到係邊畫線最好
正話入左盒模型

我同你一樣
未分到係邊畫線最好

畫線?跟番佢個坑位入埋去就可以啦

用噴罐整既金屬色 好得

Ok wo
求噴法同號碼

買現成雙星噴罐

我平時用開銀做底,原來黑鐵都得
是日
隻飛驅鳥邊到買幾錢
星期三特登過海去深水埗望都無
之前普通版行左幾間都無
見成舊水水魚價都買左
今次唔想再做
你搵唔到係應該
呢盒係港魂個網訂 直送屋企
而家街貨應該有
訂就190 但現貨就唔知了
我再搵下都見有網訂但300 同淘寶
仲見有號斗丸特別版係街見唔到既貨
想買
都係果句, 點解唔訂 (港魂shop)
次次都係出左貨之後先會鍾意隻野
唔係
我只係無留意開模型資資亦極少無目的去行模型鋪
我之前都係無端端上網見到話有號斗丸同飛驅鳥先特登出去搵仲要係水魚價
呢次特別版都係見到先問我本身都唔知有得訂
都係果句, 點解唔訂 (港魂shop)
次次都係出左貨之後先會鍾意隻野
唔係
我只係無留意開模型資資亦極少無目的去行模型鋪
我之前都係無端端上網見到話有號斗丸同飛驅鳥先特登出去搵仲要係水魚價
呢次特別版都係見到先問我本身都唔知有得訂

你 bookmark 呢條 link
http://p-bandai.hk/hobby/
得閒咪望兩眼

btw 號斗已經第二次要版

元祖最型

係型
不過冷靜啲巴打

輕手左好多

好似屎漬
新手應該用界刀/筆刀再加砂紙清水口位好

我用筆刀清水口,3日入面介左4次手指

剪鉗>筆刀>砂紙

BTW, 試多D唔同體位(手勢), 試岩就唔會介親手
有冇手足覺眼邊度有破牙丸果系列賣?

剪鉗>筆刀>砂紙

BTW, 試多D唔同體位(手勢), 試岩就唔會介親手

剪鉗剪件果時
唔好咁貼件剪
因為其實剪鉗唔似筆刀咁利
你又唔係每次剪都係靚角度切入去
舊樹膠會有壓力
之後就會壓左白色
如果太貼件你果個位就會白曬好難救
剪淨一粒
用筆刀慢慢界走佢
再打磨

Ok wo
求噴法同號碼

買現成雙星噴罐

黑鐵底可以做到獨角受鈦版隻藍色

Ok wo
求噴法同號碼

買現成雙星噴罐

黑鐵底可以做到獨角受鈦版隻藍色

其實如果唔怕麻煩
可以嘗試下
黑底>銀底>透明藍 試過一次上左癮
嗚呀!

你 bookmark 呢條 link
http://p-bandai.hk/hobby/
得閒咪望兩眼

btw 號斗已經第二次要版
唔知特別版係街會唔會見到
見唔到又無CUT左訂唯有上淘寶,價錢一樣
我之前做左功課
下一隻係真驅參 童年宿願
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞