歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年2月號)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike

18號

無閑有無望

想要魔童

我覺得好撚大機會又有悟空個身出個悟飯頭

不如直接出頭就算啦嗰三父子

超3悟天格斯比較期待

係囉,好似小布歐個比例最舒服

18號

無閑有無望

想要魔童

超3悟天格斯比較期待

想佢出返隻正常比達先

18號

無閑有無望

想要魔童

超3悟天格斯比較期待

想佢出返隻正常比達先

坐係到果隻

無閑有無望

想要魔童

超3悟天格斯比較期待

想佢出返隻正常比達先

坐係到果隻

嗰隻淨係就咁放係到

燈神燈神有野問, 呢D導電銅膠帶其實WORK唔WORK, 睇落好似好方便唔使焊黎焊去
有無人砌坦克, 有無去過康田, d坦克模型好正, 但難唔難砌, d牌子完全唔識但係有好多二戰到冷戰既特別坦克

未砌過都想聽下人講

砌軍事野大部分係咪都要落膠水

我覺得油d人仔先係最煩

有冇巴打知呢支野可以用咩黎開稀
太杰控制唔到深淺搞到勁黑 遮蓋左幾個鐘又要擦哂佢

試下用90%酒精。

MIG應該係waterbased

唔該哂兩位巴打
不過上網問過人, 呢隻油唔好用
因為我噴果個太陽旗好驚失手 所以盡量想用水性油去噴 等我失敗左或者唔滿意都可以擦到滿意為止,
我覺得用黑色油再溝光油應該會易啲控制深淺,
所以想再問下如果想用擦得甩既水性黑+水性光油噴的話 有邊隻好介紹? 好小玩水性, 唔知頭唔知路

應該用琺瑯油???
照計LB個太陽旗都係消光,點解會噴光油?
支鎗細氣細油慢慢推個漸變出去得唔得呀?
我係岩岩轉用噴鎗砌車,唔多清楚

因為我想溝小小透明油 等我可以容易啲控制深淺
咁透明油應該好似得光油
我都諗緊點樣整好 遮蓋遮到眼又盲手又震

真車個花真係好淺色

燈神燈神有野問, 呢D導電銅膠帶其實WORK唔WORK, 睇落好似好方便唔使焊黎焊去

你有無諗過點係年模型入面轉灣?

你有無諗過點係模型入面轉灣?

唔係純用銅帶, 連埋導線一齊用

遲D 做實驗REPORT先, 淘寶4蚊卷 純粹偷懶唔想焊野

條線點樣一早焊左落燈同塊鐵片到?

唔好傻啦 點會唔洗焊

唔好傻啦 點會唔洗焊

唔好懶啦

試下用90%酒精。

唔該哂兩位巴打
因為我噴果個太陽旗好驚失手 所以盡量想用水性油去噴 等我失敗左或者唔滿意都可以擦到滿意為止,
所以想再問下如果想用擦得甩既水性黑+水性光油噴的話 有邊隻好介紹? 好小玩水性, 唔知頭唔知路

應該用琺瑯油???

咁透明油應該好似得光油

真車個花真係好淺色

唔單止淺喎,似係深灰底陰影
利申:尻up

試下用90%酒精。

唔該哂兩位巴打

應該用琺瑯油???

咁透明油應該好似得光油

真車個花真係好淺色

唔單止淺喎,似係深灰底陰影
利申:尻up

係呀, 用陰影個方法噴會易好多, 不過呢部係果啲成品車黎, 我唔敢郁佢原本果浸油
好耐無砌模型,見有人話磨水口最後可以用指甲打磨棒,係咪求其揾間莎莎買就得?

以前淨係用筆刀削一削->400(五金鋪平嘢)->1000(雙星),磨完都無左水口,但就總係淺色左,見人話指甲打磨棒有少少抛光,係咪就係幫到呢啲情況?定係有其他方法?

人大左無咁多時間手油,素組 滲線 消光就算

唔好傻啦 點會唔洗焊

唔好懶啦

我見D 鬼佬咁樣砌聖誕樹 忽法奇想

唔好傻啦 點會唔洗焊

唔好懶啦

見佢都唔使焊, 諗緊套落模型度用得唔得
好耐無砌模型,見有人話磨水口最後可以用指甲打磨棒,係咪求其揾間莎莎買就得?

以前淨係用筆刀削一削->400(五金鋪平嘢)->1000(雙星),磨完都無左水口,但就總係淺色左,見人話指甲打磨棒有少少抛光,係咪就係幫到呢啲情況?定係有其他方法?

人大左無咁多時間手油,素組 滲線 消光就算

呢個情況下巴搞不如買把神剪會快好多
新手想問噴消光有咩用?

同埋係咪就咁買罐野噴就得

唔好傻啦 點會唔洗焊

唔好懶啦

見佢都唔使焊, 諗緊套落模型度用得唔得

你試下
新手想問噴消光有咩用?

消左膠面上既光澤 變番原有既啞色
新手想問噴消光有咩用?

消左膠面上既光澤 變番原有既啞色

買罐野噴3野
等半個鐘
隻fa78斷咗手關節想淘寶淘返件,見到有金屬件同樹脂,只係差10蚊,應該買邊隻好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞