歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年2月號)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
想問下而以家d SD Ex-standard 同普通 SD有咩分別?
特別係隻獨角獸, 見好似差唔多size

新既動作會好擺d
好似無咁多偷膠
分色三原色加黑白

新版偷膠先犀利

係喎,之前邊個話解決左

傻嘅先會吹奏新sd
想問下而以家d SD Ex-standard 同普通 SD有咩分別?
特別係隻獨角獸, 見好似差唔多size

新既動作會好擺d
好似無咁多偷膠
分色三原色加黑白

新版偷膠先犀利

係喎,之前邊個話解決左

傻嘅先會吹奏新sd

SD自從刀霸大將軍之後個都係垃圾
偷膠偷到ON9
係去到黑龍頑太無先好返少少

新版偷膠先犀利

係喎,之前邊個話解決左

Thank you 哂, 我俾多20蚊買番舊個隻

重有舊個隻隻腳板冇新個隻咁好,舊個個有啲怪
請問老深模型鋪有無得訂野?

想訂樓上壽屋隻鐮刀女神

thx
請問老深模型鋪有無得訂野?

想訂樓上壽屋隻鐮刀女神

thx

精品算唔算
新手
有咩筆刀推介
不直100
新手
有咩筆刀推介
不直100

12蚊店
新手
有咩筆刀推介
不直100

又唔係咩神兵利器 文具鋪搞掂
時至今日,係咪無乜人砌模型車喇?

歡迎巴打post上嚟比大家睇

咁都好,幾驚係成品出事

有朋友教我用火燒辣一辣個膠袋 效果唔差

巴打求教

整好左個型之後就咁辣一辣

我唔識點樣噴個車殻同埋入面個籠, 底盤等等既手油我都完全唔識 我好想學 可惜youtube好多都淨係教砌高達 好小砌車技巧

巴打求教

姐係套左上去關節位之後,用火輕輕辣一辣?

好驚成隻嘢燒左

巴打求教

好驚成隻嘢燒左

咁咪好囉, 做埋戰損
有無巴打岩岩pb訂左野

訂左白狗同exia
有冇巴打知mg命運豪華版邊到有得買?
琴日行街見到旺角有 但$465 覺得好貴
有無巴打岩岩pb訂左野

訂左白狗同exia

又再販exia

好驚成隻嘢燒左

咁咪好囉, 做埋戰損

用風筒吹會唔會好啲?

巴打求教

好驚成隻嘢燒左

唔會啦

個心口 好難當睇唔到
剛才上網搵到關於無縫接合ge 文章 (https://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=60053&sn=199092),發覺呢個方法幾適合唔玩上油ge 我 ,請教以下幾點:
1. 新手難唔難處理?我見佢都係由零件由內掃膠水掃向外,掃完幾層就夾埋等乾。
2. 雙星產品都幾貴,有無其它平價膠水推介 (最好講埋邊度有得買)
新手
有咩筆刀推介
不直100

NT Cutter D-400 一般$4-50

成個新年就係比曬佢
焊到悶要翻煲build fighters 搵動力
焊埋今日 聽日又要返工啦

我唔識點樣噴個車殻同埋入面個籠, 底盤等等既手油我都完全唔識 我好想學 可惜youtube好多都淨係教砌高達 好小砌車技巧

反而小弟睇開個鬼佬YouTube channel 砌車幾仔細
the scale modeling channel 廢事貼link幫人賣廣告咁
我都唔識搞車籠
成日搞到一pat野 就掉返入盒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞