True wireless 真無線耳機討論(18)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Yes
點呀?
有無初步評測?
其實我都有問過佢
佢話訂左就12號左右到貨
但係display (要試) 就要再過一排先有
所以俾佢講講下就直接放低錢
新手報到
大家好
想問下詳細少少air pods嘅賽後報告
事緣我係第17個po突入
睇咗一半唔多見關於air pods
所以來live求意見

利申:手機係apple,用緊有線SE同假無線嘅Plantronics backbeat FIT

心郁郁想換tw,諗過等air pods第二代,不過雷聲大雨點小,想聽下咁多位對第一代嘅報告
4.2唔驚outdate咩 我都想買
我都想買
驚4.2 唔知會唔會斷 唔知連得好唔好
求評測
個叉電盒真係好靚
考慮緊買佢定senn
邊到可以買到
有無邊隻低音係好
Jabra 三隻有咩分別
同埋邊度有得試?
通話唔得 收音好差 出街傾對面聽唔到我講嘢 佢話把聲好遠咁
算啦,都無邊隻係通話好 除左 airpods
有冇巴打試過solo liberty plus
音質點?
RHA用左5日左右
叉電盒幾靚 但拎耳筒唔方便 因為佢唔係用磁石吸住 而係用隻耳筒腳卡住 建議親身體驗下 拎耳筒個動作會有少少甩手
操作上講得好聽叫精簡 因為只有一粒制比你欽
傾電話收音幾好 對方都聽得清楚 但我覺得聽筒偏細聲(出街用時)
自動連線差 大約5次左右就有1次連唔到 要手動連
音質幾好 層次分明 樂器分離幾好 但base不足 同埋音量偏細
連接質量 室內同搭車唔覺有lag問題 但出街尤其十字路口同過馬路就lag到hihi
總結 我只會比6/10分 佢話用藍牙5.0 但完全唔覺有5.0質素 6分純粹比個牌子同幾型
補充係RHA true connect
https://unwire.hk/2018/12/05/rha-true-connect/mobile-music/

發現在大干擾環境下,True Connect 亦無可避免地會偶而出現左右斷接情況,但只需十分短時間就可重新連接,當艾域手持智能電話時,連接穩定度亦會顯著提高,如希望在繁忙地區穩定使用,就建議用家使用這個方法解決。
用緊ath,聲幾好

想訂埋隻sennheiser試下
一陣去訂先
想問下呢active 65t 個sales話1次充電要充3個鐘,
係指我用而家佢比個啲電 用晒先充3個鐘 定係而家直接充3個鐘
有冇邊隻聽edm係正既?
諗緊入e8 但唔知佢聽edm掂唔掂,有冇巴打用佢聽edm
想買對耳機做gym同跑步時用下
有無巴打用過/用緊Plantronics BackBeat FIT 3100?
senn果隻啲聲係咪似返普通momentum?

如果ath似ls200咁寧願買ath了

利申senn記fans
ath係邊隻?
有行? connection穩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞