True wireless 真無線耳機討論(18)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
如果講電話多過聽歌 用緊iphone xs max 係咪買返airport最好呀
如果講電話多過聽歌 用緊iphone xs max 係咪買返airpot最好呀
我都買咗
今日喺中環同地鐵都無事
但一去到cwb 上到地面就左耳無哂聲
行入珍煮丹條街就link 得返
但一行返出電車路/sogo 又斷過
除咗呢part 之外其他時間無斷過
一係等airpod2,或者去試下隻RHA trueconnect ,呢隻真係幾有驚喜。
Thx 巴打 不過有消息會出2咩
室內車內宜家D TW都好穩定唔會有咩問題,係怕基站天線多的室外地點,之前用AirPods 都一樣會斷。
就係等極都未公布,等唔到所以買左RHA。

係英x入手,配IP XS Max
一日ios都係食aac都係咁
不過如果冇對比an機都唔錯既
用左一日,我又講下不專業個人意見啦

配戴: 戴2個幾鐘,自己隻耳仔以前一定要戴shure或者westone掛耳式先戴得實,依家senn戴得好實,戴耐亦唔會攰 9/10
隔音: 用原本耳膠隔音ok,無乜大問題 8/10
連線: 地鐵30分鐘車程無斷過一次,去到銅鑼灣十字街口斷過三次,斷0.1秒果種 7/10
延遲: iphone 8 plus 只有youtube app會delay0.1秒咁 7/10
音質: 買之前試過65t,一試左一首就放番低,相比起黎senn完勝.同有線相比,用左好多年既klipsch x10至少bass唔夠senn黎.人聲樂器x10同佢都差唔多,x10冷聲d,同535相比當然就有大差距,535人聲靠前好多.不過總體而言可接受.senn人聲係暖所以個人認為幾正既.我覺得用無線耳機至少我要d聲入到耳,而senn同airpod 65t相比係完全可以接受同垃圾級別之分,至於巴打們所講既aptx,應該會再有提升,但係我就係買左iphone先會買true wireless耳機,所以只要佢好到我可以接受就得8/10
兩隻都買了

巴打ath邊度入手同幾錢
上兩星期係日本買,差唔多二千
隻senn 換左aet08,音質比原裝耳膠實左好多,原裝d 聲好散

利申用iphone
話說我見上面巴打有講VOX聽flac,係幾方便好用 但係我得64GB裝唔到幾多,都係要夾spotify一齊用
係日本邊間買,我過兩日係東京
我個fd話ヨドバシ賣正價好貴
不如我平d 賣緊你

senn 岩我耳型多d
幾錢,原盒上可以一戰

iPhone X用
音質唔好Expect佢好勁,我個人而言都唔差
同埋戴咗個幾鐘都算舒服
無上面講個發熱問題
Btw佢個App好廢
65t 定Bose soundsport free 好
換左spinfit cp100z都唔錯。
spinfit同原裝聽落有乜分別?
最後喺sogo 出面上巴士
一上車又即刻穩定返哂
我先用an機試先所以先覺得iphone連個音質無咁好
頭先用iphone聽左幾個鐘發現都係唔錯既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞