True wireless 真無線耳機討論(18)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
邊間
佢全部耳機都有減 仲要幾齊款

旺角大商場唔是好多間 又唔是地鋪唔是之前講過的 都應唔難估 有心找仲有貨要快手了
senn有個缺點,就係有bt5.0都唔可以同時連住兩個devices. Jabra 65t係可以嘅
因為你個隻係shure姐
Lxx xx?
想問sen TW 係唔係就咁拎出來就自動connect/ 擺入去自動disconnect?
講真如果你用an機又支援aptx係值得入手sen TW
但用iphone既可以試完再考慮吓
拎右耳出嚟就connect 拎左耳會無反應
擺右耳入盒會disconnect 擺左耳音樂會停但係依然connect住
入左senn 試左半個鐘
本身iphone7同原裝adapter加ATH im70
EQ推左高音之後同im70差唔多
但係im70空間感大啲 可能我木耳 未tune到啱音
youtube同netflix都有超輕微delay 但係仲對到口型我覺得ok

一轉去睇youtube就開始發熱 右耳好明顯地熱啲 後來開始有啲唔舒服 試下換下粒膠睇下會唔會好啲

第一次用tw 覺得呢個價錢呢個音質算係咁
一句講哂
mw07 定 senn
暫時聽左幾個鐘,講下少少不專業個人意見

配戴: 戴左3個幾鐘,本身耳仔算細,用落幾舒服無任何不適
隔音: 原裝耳塞隔音幾好,就算沖涼都唔太聽到水聲
連線: 出過銅鑼灣,搭地鐵由九龍塘到南區,斷過兩三次。不過好快會自動連返
通話: 喺地鐵試過通話,對方話勉強聽到,不過都要幾大聲講
延遲: 用緊 iPhone x, youtube app 有 0.1-0.2秒 delay, 不過其實正常睇片唔多覺
音質: 唔知係咪期望太高定未煲夠,覺得音質唔算太好。整體聽落好朦,人聲比較後。不過bass幾夠
續航: 暫時第一次叉滿用左大約三個半鐘,感覺上唔用嗰陣佢走電都走得幾快

最後想講因為我耳仔細,戴落勁大粒好核突
利申: tw只用過airpods, 平時用開有線

防水既咩?
音質麻麻咁睇怕要等埋ath ckr
IPX4 Splash resistant
個人覺得一般,不過音質呢啲耳聽為實,可以自己試下
我聽開bass重既歌,覺得依對岩晒我口味 開心使用中
有無覺得d聲好朦
有呀,如果重人聲既巴打真係試真d先好買
睇過啲review都係以hearing aid嘅角度嚟講
只見到ㄧ個review話用嚟聽音樂比想像好但tw中唔算top,低音唔得。
係佢話比e8差
senn aptx是否iphone唔支援?所以an機 iphone有分別?
iphone只有aac
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞