True wireless 真無線耳機討論(18)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
都係, 但因為Bose係漏聲,
個情況同大耳牛既open 同closed一樣
大部分情況下都係open會好聲過closed
我相信若果bose係用耳綿, 情況可能唔一樣
senn係邊款耳膠?
有無人換其他耳膠有更好表現或隔音再好一點
衛訊接唔接受用電話trade in配件?
普通釸膠, 但佢外形令佢隔音唔錯
因為Sennheiser有aptx low latency
我用原裝m已經好隔音
我琴晚買左隻膠唔岩用,有冇巴打要?

想要耳綿。。但好難揾
官網有型號
thx bro
用開有tx400 都可以用到
是長了點
按右邊開/兩邊開都係冇自動連 按左邊耳 佢冇反應 好似要右邊先識開機...點解可以咁on9 一個咁基本既功能都做到咁失敗 唔撚係聲靚我真係唔撚買鳩佢 btw thx 巴打
就咁睇同戴上耳係兩回事
就咁睇MW07 好鬼大粒, 但估唔到幾貼耳
我戴佢好似仲靚過 e8

等佢出藍色即買

利申:細耳絲
反而想長返D買左tx400,senn 用iphone xs max 睇youtube同打機冇delay,暫時都未試過斷。
佢本身個default 真係幾趕客,低音重到其他人聲樂器炒埋一碟放晒係後面咁。
要自己係個app度tune返. 音域比rha 再闊D, touch panel 同 transparent hearing 都實用。
講電就rha較好,同埋個叉盒rha型同硬浄,senn嗰個個人覺得柒同好似好易爛。
暫時聽左1日,講下少少不專業個人意見
個人係an+ios user

樣:6/10
見人見智,我覺得ok

配戴: 9/10
戴左一日,用落幾舒服無任何不適,會feel到自己戴但

隔音: 8/10
原裝耳塞隔音幾好,我用m size
耳機開4格已經聽唔到出面大部分雜音

佢有個transparent hearing mode
好自然完全唔影響聽感
聽人聲有d勉強,但聽車聲連續聲響冇問題
開左行街會安全好多,但沉浸感會低D

連線:8/10
係MK行最多信號干擾既地方(定點)會有斷斷續續,如果只係行過呢就斷斷續續1秒到,就行過左冇事

通話: 6/10
勉強可用,不過都要幾大聲講,同埋比想像中好

延遲: 用緊 iPhone xs max, youtube app 有 0.1-0.2秒 delay, 不過其實正常睇片唔多覺

用xz2p 0 delay

音質:iphone 4/ 10
Xz2p(an) 8.5/10
用iphone同支援aptx既an機差距極明顯
如果用iphone係冇咩沉浸咁,因為聲太薄好多,好悶咁,你最好試清楚再考慮買唔買

係an機上完全發揮到,完全覺得唔似係7mm單元
原生3頻都幾平均,bass剛好,個人唔鍾意係咁炸個種,人聲中間後少少
包圍感強,沉浸感高
當然係細節上比唔上有線,但當你行街仲有少少雜音個陣你都唔會咁仔細咁聽

續航:冇計到,因為係斷斷續續咁用
是 我都改了
人聲會好好多

TW個盒造工都好山寨
有冇人試過隻senn右邊鍵冇反應,其他一切正常,今朝冇晒反應正想走去換之時而家又冇事。
點解iphone 唔支援aptx
好on9
Aptx係高通晶片收購人地公司用係自己晶片既協定

Ldac就sony既,,不過而家開放左比an8.0用但ldac耳機都係得佢自家出
你點set
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞