True wireless 真無線耳機討論(18)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我退咗燒,只求方便,睇片冇delay同連線穩定,音質我冇要求,不過不失就可以
唔好買ear duo,台灣已經有災情,啲磁石會甩
巴打,spotify得320k,行唔行aptx冇分别
我An機有BT5.0

用過4隻TW

1. airpods 講電話一流 對方唔太分到你係用緊電話講定耳機講,可分開左右用,同女朋友成日一人一邊耳仔聽。但致命係樣7同唔隔音,亦唔係帶得好穩。
同可能因為我an機 佢成日disconnect左唔識連番,有時要forget左佢再pair先得 。 CWB , Tst, MK 都會lag同會disconnect。所以換。

2. IconX 新個隻講真唔差,帶得舒服穩, connection穩,lag都小唔好講斷。講電話就正常TW咁西。
聲我覺得係TW黎講中等 唔算西。Touch control麻麻地好用,不過都ok 啦。 唔係唔見左都唔諗住換。

3. Sabbat e12 其實抵用既真係, connection穩,帶都舒服,聲都合格有餘。第一次買TW or買黎玩我覺得對得住個價。

最後MW07用左三四日。
小斷 小lag, 但有lag有斷,不過好快自動連番。 一開機BT帶耳機上耳就已經播緊歌。
帶得幾舒服,但真跑會跌(冇試晒size 可能未最fit),行得快都好穩陣唔洗擔心。
聲我覺得係目前最好,音樂分離度好高,細節聽得好清楚,似有線耳機,個人認為好過Senn同E8。
講電話一樣西。
電有d小 得3.5hours 坐飛機唔夠。
最後想講: 好撚靚,冇隻TW有佢咁特别,由其個case,不過好易花。
iphone 撚表示唔知買邊隻好
買唔落手
你搞清楚,唔係個耳機唔得
因為你用iphone黎聽
第一次用無線耳機
買左 Jabra Elite Active 65t
想問唔用擺返落差電盒就OK? 唔洗放電?
因為你用215嘛 衝出黎做乜
大部份人聽歌最多咪320kbps
其實個dac係耳機入面 你用金磚聽都係咁架姐
有無得TW可以連兩部機既?
Senn 隻TW iPhone用真係差好多?
追左兩個月post想落手又睇到大家咁踩
如果聽開320冇aptx會唔會冇咁大影響
定係都係等ath或者E8會好D
即係android 就買得過sen?
sabbat x12 係咪入門最好個隻

好過airdot?
我個人認為就唔差嘅
較少少EQ更理想
自己去試下比較下,你可能覺得正呢
e12好d
x12 唔係用type C 又唔係入耳,帶唔穩
依家邊度仲有得試仲有現貨

右邊用電明顯快好多
如果唔計電池盒,最盡可以連續聽4個鐘左右
Aptx 行 3xx kbps
Aptx HD 行 5xx
LDAC 行到 900幾

話啲野衰聲先睇下自己用咩裝置
聽緊咩格式先
聽Flac 真係差好遠
仲有覺得啲聲曚又後 就記得唔好用耳棉
我都唔知邊個發明耳棉 為左隔音啲聲就曚哂

等下年睇下有無Aptx HD 或者 LDAC 先考慮
聽Flac 表示 LDAC 都贏aptx HD 成條街
但依家TW 都仲係得 aptx
Apple 就更加得啖笑
大家買MW07都好似買灰色 冇人買啡色咁
啡色唔係好岀,不過巴打中意未得
反而覺得藍同黑唔太吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞