True wireless 真無線耳機討論(18)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
iphone 咋,但e8 都係咁上下價,都唔係咁差
唔計個耳機嘅好壞,其實你地分唔分到128k 320k 同lossless分別?

我用215真係分唔到
https://www.npr.org/sections/therecord/2015/06/02/411473508/how-well-can-you-hear-audio-quality
有無買到sen?可唔可以講埋sen
【CTZ蓝牙无线耳机5.0运动铁双耳入耳式HIFI苹果DIY迷你圈铁TWS耳塞】https://m.tb.cn/h.3LgRW00?sm=c40129 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥EaH2bne2zE2¥后到👉淘♂寳♀👈

有師兄試過這隻?
Senn TW,
你本身用開An機有Aptx 加X 既話 - 買啦,
我覺得佢係暫時音質最好既True wireless,
同無Aptx比既B&O E8, 係會提升左好多, 音場整個通透左, 細節出返

若果用iphone, 不論Xs Mas定iphone 6,
純粹個bluetooth 升級喺無音色上既提升
所以iphone上使用, 你買Bose E8 Senn,
佢地既分別只係配帶同調音, 分別無話太明顯

有aptx既An=聽Flac
無Aptx的iphone=聽128kbps
我自己感覺係咁
試咗啦
用an機
aptx聽 flac
人聲偏後同朦喎...
咁或者你會極鐘意Ath 司祺R7既聲底

若果你自己試左Senn係咁, 咁咪唔使買囉
而我試既結果就正好同你相反

ps: 另外我係有用佢個apps 推過下條Eq
唔怪得啦
原來你有推過eq
仲有隻AVIOT TE-D01b同埋.....oppo o-free?
keyword係 qcc3026
問左
這隻晶片是用1526P
係咪唔得的?
用XZP試聽Sennheiser隻真無線的確幾好
用iPhone就算鬼數 我都del哂iPhone啲歌
問題係我有聽ANC Sennheiser PXC550
音質又唔夠Sony既Wx1000m3既ldac打
好似無乜意義
有無咩android 細player 播到aptx?

想用黎裝spotify 播aptx
對RHA 有d興趣
有冇多D REVEW 呀
聽感呢啲好主觀,你唔啱聽唔代表其他人都唔啱聽
矇喎,矇到咩都聽唔清,唔係講調音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞