[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (5)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
Added
1000 YEN , 依家BOOK 無野送啦,
之前送 車上咖啡 , 由布院抹茶雪糕 , 可麗餅. 三選一. 全部都部大約 20蚊港紙.
訂位當做特價比你, 重有 之前KDAY 買 北九洲五日 668 , 都選平.
要有 CODE 先可以BOOK. 北九洲有電子票 , 唔. .

BOOK 記住 , 尾二果卡特別靚, 係新車卡來.
咁唯有去到換左卷先book...一日想去晒由布院加阿蘇係咪冇咩可能,睇過阿蘇既班次好小
weekend去
而家d天氣好尷尬 16-25'c
想問係日間會唔會好熱?剩係拎件hoodie會唔會唔夠
如果你第一日到, 想BOOK 第二日 9:24 , 10:24 是但一班, 多數冇位,
70蚊唔慳得, 唔洗心掛掛, 慢慢去到食個午餐 . 他他條條先去劃位. 下午2,3點冇乜人. 唔洗排隊.
阿蘇真係唔知, 果次我去別府. 5:50先走, 5點已經開始收工.
係咪klook/kday都可以買JR pass有電子票book 由布院之森?
同埋係咪是但一架車既尾2卡都係靚車?
本身睇緊中價位2000幾,一走去睇花由/由布之彩完全返唔到轉頭!
但係我覺得花由太現代化,冇左溫泉嗰種特色,好似去左酒店spa咁
最緊要係由布之彩有A5牛
不過有下次我都可能會試花由
但係我唔係klook買縱橫遊好似冇得online book
https://www.wwpkg.com.hk/tch/Fare?cmd=selectFare&ProductTypeCode=D718836181495602390885&countryCode=A5851255691495602699019&FareCode=G810844131461928440745

JR 北部九州版鐵路 5 天周遊券
購買須知

此產品乃「電子兌換券」,需在日本國內的指定地點兌換「JR九州鐵路周遊券」。

電子兌換劵兌換地點
車站 博多、小倉、門司港、佐賀、長崎、佐世保、別府、大分、熊本

可以的, 佢係電子券來,
買完有個 CODE ,
去 JR 官網 BOOK .
唔該晒
呢d 天氣先正,唔太熱,又唔太凍
係夜晚可能要件簿衫/風嬲咁大把
Thz
黎緊12月玩8日
DAY1 晏就落機 運河城 地下街 宿博多
DAY2 九重夢大橋 由布院 宿由布
DAY3 別府 宿別府
DAY4 阿蘇火山 熊本市內 宿熊本
DAY5 高千穗峽 宿熊本
DAY6 ???
DAY7 ???
DAY8 晏就回港

1. DAY4 別府入阿蘇會唔會好麻煩
2. 12月上火山同入高千穗峽係咪都冇問題
3. DAY6 7有冇咩推介
呢個係咩區? 你果陣幾錢? 真係好正
由布院 花由
Hanayoshi area定係Yumenosato Area?
冇可能 Aso boy已經一日兩班, 你仲要轉車

巴士快啲但阿蘇上阿蘇西一個鐘一班都冇
Hanayoshi
幾錢?
最平個間房都要3千幾
正唔正 我bk左yumenosato area 好期待
可唔可以搭單問一問霧島既野

想請問霧島神宮 霧島神話の里公園 高千穂牧場
呢3個地方有無可能一日去得哂(平日)?

因為睇過下啲巴士時間好難夾,
事但一程坐的士(里公園> 牧場)會唔會好啲?
感謝各位巴絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞