[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (5)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
已改3月3-9 多左一日
桌面版食べログhttps://tabelog.com/fukuoka/rstLst/MC/?SrtT=rt&Srt=D&sort_mode=1
邊間啱眼緣就去邊間

第一頁嗰啲只去過六間所以都答唔到邊間最好食之類

11月24咩日子
全個北九洲d酒店都咁那鬼
驚機票貴不如驚福岡市內酒店冇房好過啦
黎緊11月中後1個人去福岡5日4夜,求意見~

初步plan:
4晚都住市內hostel,應該會買3日北九洲pass

Day1: 17:05 landing
唔知咁晏到做咩好,可能去剪個頭髮

Day2:
博多>河內藤園睇紅葉>門司港
午餐:門司港茶寮 燒咖哩
九州鐵道記念館→和布刈神社→關門海峽地下行人隧道→日清溝和紀念館→赤間神宮

上面行程一日行得完?另外想問小倉有冇野值得睇?

Day3:
博多>佐賀食季樂>武雄(武雄圖書館, 武雄神社, 御船山樂園睇夜楓)

Day4:
天神>柳川遊船,食饅魚飯>太宰府
咁玩唔玩到一日?

Day5:
福岡市內景點有咩推薦
約16:45到機場

如果指定松葉蟹/毛蟹⋯⋯都話咗冇
九州當地蟹類同香港差唔多喎
十月尾去福岡
草千里真係好靚
可唔可以組團上阿蘇火山?
上個月買 12月頭
福岡入熊本走 $7xx
Day2, 好急囉
Day4, 夠玩

你個行程買北九州pass, 好似好浪費
Day3用得較好
Day 2,4幾浪費
咁抵
龍蝦呢?
希望有紅葉
冇聽過福岡市內有呢啲專門店,海鮮居酒屋都唔係每日有同樣種類海鮮
試下google「九州 伊勢海老」
邊幾日喺福岡?
去過小倉藍島,十點入去兩點出返黎,逛陣小倉城附近就回福岡了
23飛福岡
推介一晚福岡既鰻魚飯

Yoshizuka Unagi
2丁目-8-27 Nakasu, Hakata-ku, Fukuoka-shi, Fukuoka-ken 810-0801, Japan
+81 92-271-0700
https://goo.gl/maps/ua2NioU1GVU2

鰻魚好食,醬油一流。正過柳川個間

順帶一問
係香港唱羊定去到禁羊匯率高d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞