[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (5)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
係啊
想問下十二月去福岡自駕去油布院駛唔駛租雪軚
高千穗峽你邊到出發架? 我見非自駕入去好似要好耐時間 如果就咁熊本高千穗即日來回是咪穩陣
jr pass/由布院之森要劃位既話,早2日買係咪都穩鎮ga la?
因為我係自駕,唔識答你
要其他巴絲幫幫手解答
應該有位, 不過係咪10:24 9:24 果兩班就唔知,要睇時機, 反而下午果班多數都有位,
上個月先去完, 早2星期 網上睇位, CAR4 最靚新車卡, 比人BOOK 晒. 當日去到原來果卡全部都係日本人.
去鳥栖outlet 附近仲有邊到可以順便去埋?
黎緊12月玩8日
DAY1 晏就落機 運河城 地下街 宿博多
DAY2 九重夢大橋 由布院 宿由布
DAY3 別府 宿別府
DAY4 阿蘇火山 熊本市內 宿熊本
DAY5 高千穗峽 宿熊本
DAY6 ???
DAY7 ???
DAY8 晏就回港

1. DAY4 別府入阿蘇會唔會好麻煩
2. 12月上火山同入高千穗峽係咪都冇問題
3. DAY6 7有冇咩推介
自駕?

如果濃縮少少行程,可以去埋長崎/佐世保/佐賀

我啱啱去完,阿蘇火山同高千穗峽係可以一日玩到,早少少出發就可以

如果唔指定別府住,可以選擇入返山住,黑川/杖立都得,咁就近d阿蘇火山,第二日可以短d距離
高千穗峽你邊到出發架? 我見非自駕入去好似要好耐時間 如果就咁熊本高千穗即日來回是咪穩陣
因為我係自駕,唔識答你
要其他巴絲幫幫手解答

我本身都想去高千穗,如果熊本入高千穗應該都係得架延岡巴士,單程都要3個鐘,來回6個鐘,仲要回程係得4點幾一班,所以實際去到行得3個幾鐘行,最後放棄唔去
岩岩去完, 熊本去坐早上9:23, 坐3個幾鐘巴士, 沿途風景都幾好, 去到12點到, 徒步行車路落峽 ( on99唔識路) , 其實條峽就半個鐘到就行完, 食個流水麵, 兩點幾上返峽行埋神社都係3點幾, 仲有時間行超市, 最後坐返4點幾架巴士返熊本
唔該哂巴打 睇落時間都夠喎
睇男裝邊個outlet較多野睇?
鳥栖 or marinoa city?
有無人租車?
我租左架alphard (wb class)
5日4夜連雪呔加保險要66584yen
算平定算貴?
我都想知
其實 熊本 水前寺成趣園都唔錯, JR PASS 有特價, 之後去吓熊本城外圍行下,
銀座通, 上下通. 食吓野. 馬肉料理.
有JR PASS , 又冇乜地方去, 都值得去到此一遊.
係比由布院, 別府景點少, 但冇你地講到咁悶, 中伏
如果特登買新幹線飛入去, 2, 3百蚊單程即日來回, 唔住一晚, 唔係咁值得去.
我會食餐季樂做lunch,之後先過去outlet
完全唔明點玩
請問如果飛福岡
唔係自駕
只玩福岡+長崎
玩唔玩到7日
可以玩 7日 .

4日福岡去 柳川 , 太宰府, outlet , 海之中道. 睇貓頭鷹, 啤酒廠. 購物優閒遊.
3日長崎. 行景點, 食蛋糕 , 飲咖啡. 優優閒閒.

有7日我反而鍾意去郊區多, 去由布院, 別府浸溫泉.
你想睇,玩,食咩呢?
7日可能多

福岡齋福岡市?
福岡玩埋周邊+行街shopping 可以4天
長崎比到盡3天

無話唔得囉
你講下有無目的
想悠閒,不趕路,嬉山玩水
或是行街購物,先幫到你囉
7日唔夠玩, 我黎緊去9日, 都後悔9日原來唔夠
因為小弟多數去東京大阪多
想悠閒幾日睇下景色,幾日行下街購物
因為唔清楚福岡去周邊個d 景點
係唔係全部都要2小時以上

上網睇就話,非自駕,一定搭車搭到pk

請問福岡周邊係指咩地方
由布院已經叫郊區架啦
柳川,太宰,海之中道都係within 1 hr可到

周邊又有小倉,門司港都好快可以到
遠啲落熊本JR都唔使9個字時間
佐賀,鳥棲都係within 1 hr

長崎,如果玩軍艦島+上稻佐山夜景最少要1日
巴打,想問下你係邊到租雪呔架。我睇過orix同toyota好似都冇
經tabirai 搵budget
再係訂單內問答直接問budget
雪呔一日要3240yen
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞