[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (5)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
我都想問~ 見到仲有多牛,極味屋幾間食牛既店係多人講,想問下邊間好d?

另外季樂係唔係午餐抵過晚餐?
食蟹放題邊間好?
好多都係一買pass就要成程租車日子咁買
你去到中途唔加得都合理
想book由布院之森
想問下係唔係只可以book一個月內既班次?
去成十日 頭尾兩日冇左 而家暫時諗左8日行程
諗住一日門司港 一日由布院 一日別夜府 兩日長崎
可能留兩日係福岡
仲有一日唔知去邊好 對熊本冇興趣
高千穗
請問我後日下午由Day 4別府去小倉,
然後Day 5 上午 小倉& 門司港(鉄路博物館)
下午去邊度好?(晚上住博多)
如果去太宰府會否太遠?

————————————————————
以下係我既行程:
Day 1: 1030到福岡-長崎
Day 2: 豪斯登堡(1600已經回到博多)
Day 3: 由布院(金麟湖)
(由布院之森 0745-1003博多-由布院)
Day 4:別府(0924-1056由布院-別府)夜晚去小倉(1755-1905別府-小倉)
Day 5: 小倉城、門司港(關門海峽博物館、九州鐵路博物館)(住博多)
Day 6: 博多早餐-福岡(1115到機場12:15-13:25回神戶)住有馬溫泉

Day 7: 大阪 黑暗市場後巷
& 下午shopping
Day 8: 自由活動/京都,
2000出發機場,
2300回港
博多有咩正拉麵介紹下
口味唔同好難話邊間最好食
個人覺得暖暮夠濃味,個湯好似漿咁,相比起黎一幸舍就淡好多
御船山樂園個teamlab 展覽好值得去
去到月尾咋
同女友2個去 7日 十月尾去
我去過一次 女友未去過

第一日
1305上機
黃昏— 天神一帶shopping
晚— 焼肉牛仙人|福岡グルメの名店/
天神站2出口 燒肉88(出名)

第2日
地下鐵一日乘車券
博多shopping / 柳橋
午 — 中洲川瑞站
— 川瑞通商店街
— Cafe del sol 疏呼里 / 天神gram
天神北1出口
晚餐— 西友超市& 柳橋連合市場
買燒肉

第3日
取車
高千惠埉
晚— 上通下通行街
食勝烈亭 豬排

第4日
早起去阿蘇火山
黑川商店街
住黑川溫泉

第5日
去博多
市內觀光

第6日
中洲站 唐吉
一雙拉面
晚— 多牛 燒肉

第7日
去海購城outlet

覺得太多日係福岡
唔去別府
指點下細佬
第一二日可以用地鐵二日pass,720yen,機場有得賣,包埋出市區果程地鐵
係喎 唔該哂
Btw 福岡食過 一雙拉面好好食
怕福岡都係不停行街 會悶
中間3日會揸車
11月30去七日
想問b-speak係咪仲係得由布院本店同大分駅有得賣?
之前唔知邊度睇到話博多駅有得賣
Day1都好趕,長崎有無特定景點先?
否則落到長崎都最快兩點

Day5落太宰都可以
不過車程2小時,自己考慮
博多一雙
唔搭新幹線去神戶?時間差唔多
Day 1唔趕,我1400已經到左長崎,行完原爆館只是三㸃幾,跟著行商場行到6點上埋山,
不過冇去眼鏡橋同XXX花園,
今天係由布院2點已經冇野做,係公園Hea到check in,
如果明天別府早D行完可能早D返小倉,
Day 5 未决定做咩好....
機場出神戶我揾唔到船 班次資料,可能到時候再搵,冇就搭返車
三月4-9 會一個人去福岡
會抽兩日去相島同藍島撚貓同影貓
其他都未plan
想問去完貓島果日剩低既時間有咩好推介?
同其他日子去有咩地方好去

住宿一個人有咩推介
所以話長崎無特別去咩景點就唔會太趕
一月自駕想落高千穗峽睇下

知唔知會唔會太凍?
因為有老有嫩,想問清楚

另外有無附近酒店介紹下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞