[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (5)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
巴打, 我都想你分享 , 博多市內行程, 有咩好玩 下次可以去.
別府咁少時間, 唔去睇地獄溫泉, 係咪睇過?
上次去竹瓦溫泉 砂湯, 其實一般, 不過到此一遊算.

我反而鍾意你地話好悶幾柳川 70分鍾艇仔遊.
太宰府反而一般, ,我重以為好似東大寺, 清水寺感覺.
有可能係太早BOOK , 重有成個月時間, HOLD 住位,
一個月內先入去睇位. 落booking. .
博多食既,我都有目標。
睇寺院,我寧願去京都、高野山、奈良

我上網見到4月福岡有個藤園好靚,應該會去下。

別府果度,我見劣評如潮,去半日算了。
係 我估唔會一開始一個月內 就比人預約曬
係唔知咩問題
長崎玩2日定3日好
2日夠架啦

軍艦島 原爆館 睇夜景
上utube, 先睇吓果 8個地獄.
每個人感覺唔同

第五日早少少到, 去睇吓地獄好過, 溫泉地獄, 五點收工約定你
我唔覺得係伏. 去鐵輪地區 好多煙通睇吓溫泉小鎮. 食溫泉蛋..
海地獄, 白池, 鬼山 都唔錯. 當行公園都有特色.
全日本最多泉眼有2千幾個. 果日好緊湊時間唔多夠,

班友話悶. ..想比長崎睇建築物花園, 重悶啦
我地身處於香港, 睇夜晚~ 視覺衝擊力相對, 其他國家一定冇咁大,驚喜
鍾唔鍾意貓?去貓島
想順便問下,由布院啲舖係咪5 6點就閂?
如果我12點幾落機就去由布院,係咪去到都應該閂晒舖?
由布院之森個便當好難食!
一般般~唔該哂
你應該會買5day pass
Day6揀去JR 使用得的地方
Day7博多市區食下,行下,relax
多謝指點迷津

想順便問下,由布院啲舖係咪5 6點就閂?
如果我12點幾落機就去由布院,係咪去到都應該閂晒舖?

收五點
去到行 超級市場
近車站 手信店 遲d收 .5點幾重未收.
落完機仲要搭兩三個鐘車落去
預你去到5點
Check in後都仲行到超市

行商舖手信店果d第二朝先啦
仲未有得BOOK
追番post話JR會HOLD 起啲位
請問太宰府有乜特別,睇相似係大陸果d景點,大書院同大寺廟咁,但個個都中推介
等同你去京都清水寺 大阪伏見 東京雷門

都係寺廟既朋友

多人 熱鬧氣氛 影相靚

求下學業求下健康
多謝,行程緊密,度度
有無豪斯登堡攻略
福岡過去熊本,即日本回有乜推介?

態本城就一定去,唔知有冇時間去睇火山或都搭南阿蘇小火車?
水前寺成趣園, 值得一遊. 出面有間手信店好大.
記住出示 JR PASS 門票有特價.
旅行團都入去. 又有得試食.手信 蛋糕, 菓子. 朱古力.
熊本城爛晒 睇外圍. 一般到此一遊.
唔該你先。
想問下你知唔知福岡係唔係有小火車搭。
係咪 福岡 AMU PLAZA 小火車?
https://www.youtube.com/watch?v=N0fBAUDlKUQ
未搭過呢到有冇人去過.
應該唔係。
我見到係南阿蘇山火車

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞