[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (5)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
Day3會有點趕

如果你早起08:00am拎車問題不大
真心問,有無人真係可以買全九州pass跟住玩晒咁多個懸
去完一次北九州之後好有衝動下次想試下
當然唔會每個懸都玩好耐
應該無人咁蠢,
首先,玩哂九州最少十日啦,除非你覺得門司港搭到鹿兒島叫做行哂九洲啦

我建議買hkexpress 鹿兒島入,福岡出,先買南九州pass 玩3日,用張pass 去熊本,之後係熊本買北九州pass,玩埋北九州,反之亦然,總之熊本係唯一一個地方,兩個pass 都用到既

如果一定要福岡去福岡返,就焗住其中一張先要用全九州pass

我本來都預要9點攞車 咁可能要玩快啲
12月獨遊 福岡 非自駕 plan b

Day 1 (Fri)
下就4 點到福岡機場,係福岡市行
4 hrs
Day 2 (Sat)
福岡>高千穗
4hrs
Day 3 (Sun)
高千穗>熊本
3hrs
Day 4 (Mon)
熊本>阿蘇
2hrs
Day 5 (Tue)
阿蘇>由布院
3hrs
Day 6 (Wed)
由布院>福岡
2hrs
Day 7(Thur)
福岡>機場下就4點機走
4hrs
Total: 22hrs
全程sunq+1程由布院之森

呢個plan 點睇?上網睇如果只係買北九州好似去唔到高千穗,要買全九州先得...
時間方面只計左主要地點搭車時間,但有d擔心搭車坐唔舒服
6日都唔同酒店咁激
12月獨遊 福岡 非自駕 plan b

Day 1 (Fri)
下就4 點到福岡機場,係福岡市行
4 hrs
Day 2 (Sat)
福岡>高千穗
4hrs
Day 3 (Sun)
高千穗>熊本
3hrs
Day 4 (Mon)
熊本>阿蘇
2hrs
Day 5 (Tue)
阿蘇>由布院
3hrs
Day 6 (Wed)
由布院>福岡
2hrs
Day 7(Thur)
福岡>機場下就4點機走
4hrs
Total: 22hrs
全程sunq+1程由布院之森

呢個plan 點睇?上網睇如果只係買北九州好似去唔到高千穗,要買全九州先得...
時間方面只計左主要地點搭車時間,但有d擔心搭車坐唔舒服
6日都唔同酒店咁激

D景點太散,冇理由日日博多 另外咁樣可以將每日搭車時間減少
十月中係咪未有紅葉?
博多做中點站其實好方便
其他地方夜晚冇野行
你係backpack
一個背囊走天涯咪無問題lor
去馬, 不過成日要趕火車 早起
有冇人10月尾都去福岡,我本來同女朋友去,但未去就已經分咗手。
想睇下有冇人一齊玩下。
10月最尾個禮拜去 plan緊行程 睇下到時撞唔撞到囉
睇睇下都係想輕鬆遊 下次先去長崎
我係10月23到11月1,到時夾到可以一齊玩既
你玩好多日喎 正啦
我同你好多日都撞 到時出黎食個飯啦
https://t.me/jaydenyanyan
好呀,留定個tg俾你

屌你老母asahi要2~5人先比申請
有冇人10月 9 10 想join beer factory tour
真心想,不過要plan得好好先得
上次同人傾,佢有次去足晒博多、長崎、熊本、佐賀、大分、別府咁玩咗成個圈,大半個九州先再博多走
Plan緊出年5-6月去, 想去軍艦島
同埋睇下費托下年會唔會繼續踢鳥栖
asahi 打風果日我都取消咗.
不過應該唔可惜. 當初落雨冇地方去, 後備用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞