[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (5)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
咁姐係 譬如我 1/11 到日本 去換實體pass 但我3/11 先有需要用pass 咁我係klook果陣買pass係揀1/11 ??
2月去 5日4夜
頭尾兩晚住福岡, 中間一晚住別府, 仲有一晚去邊好?
由布院已經去過, 有冇其他溫泉地方推介? 有冇人去過黑川溫泉?
5日 full day得3日
諗住全部一日來回

Day 1 下午到福岡 市內
Day 2 熊本
Day 3 長崎
Day 4 太宰府/由布院
Day 5 市內 離開

相比之下太宰府定由布院更加值得去
係klook訂北九州JR pass,用左2日先比到個憑證我
想book 29號由布院之森car4已經full哂
頭先爭d腦充血想book埋第2日回程car4

book唔book好
正常 1,2日先會成功購買,
算啦, 冇你想像中咁靚. 到時行去果卡影相算.

BOOK 咗就放心晒. 唔洗煩, 錢可以解決問題.
唔BOOK 就要博一博 , 睇你點諗.
有無巴絲就係福岡 出黎食個宵夜
當然係由布院. 太宰府行2個鐘都夠. 我覺得, 唔係果種, 奈良 東大寺, 清水寺. 果種大型感覺.
由布院. 歐洲式小鎮, 感覺好放鬆, 悠閒,
食 , 購物, 風景 , 睇動物貓頭鷹都有. 重有溫泉.
去北九州必去地方.

如果去太宰府, 你要再PLAN 多個行程, 行唔到一日.
你係絲定巴?
出黎咪知
上次買東京嗰d one day pass即日已經搞掂
回程係咪因為天黑反而冇乜風景睇?
http://sunrise.maplogs.com/zh-TW/beppu_oita_prefecture_japan.6976.html
日本大分縣別府市的日出日落時間表
下午5:24
2018年10月31日星期三 (GMT+9)
Yufuincho Kawakami, 由布市大分縣日本日落

番來天黑都無所謂, 你都攰.
其實 坐得舒服, 買吓野食. 飲支 SODA 水. 行行企企 2個鐘好快過.
都好過坐 由布號.
由布號係咪只係普通區間快速咁既車?
我諗緊好唔好早小小返黎,但係由布院4號停駛所以早2班車1530就變返普通由布號

好驚預早左車返黎,但最後趕頭趕命
其實好多都只會坐一程
或者會留宿一晚
相對回程會無咁高峰
搏一搏
一落機十二點機直接去由布院,訓一晚,第二日諗住行下由布院,再返福岡市區
想問太宰府值唔值得喺返福岡市內前去一去?
其實架車真係唔靚
Bspeak又唔係台灣人吹到咁好食
但其中一卡望住窗坐(預d人食便當)
又有得吸下印仔
戴下車長頂童裝帽同女服務員影下相
架車既位真係唔好坐,又焗
搏what
俾女朋友屌到飛天
話 咁就係由布丸之森
仲話山幸海幸靚好多
咁台仔d blog睇完真係要打八折先好當真
咁我都係唔book啦,而家都係坐car1
Bspeak 吹大左
試一次夠
有人問你巴定絲

叫佢搏一搏出黎同你食
真絲 or 藍絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞