[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (5)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
2930 YEN 套票,
包 天神 ~ 柳川 ~ 太宰府 ~ 天神
3程車.
70分鐘 遊艇仔. 重有堆優惠券 , 減100 YEN 食六騎鰻魚飯.
都算抵玩. 70分鐘又唱歌又講解. 計番起重平過大陸遊艇仔
早D去, 搭9點鐘班車, 一係10點幾果架車火車去柳川先.
去到避開 12點猛烈太陽

到咗車站有旅遊職員接車, 派地圖, 回程巴士時間表比你,
之後跟佢架 專車去碼頭.
....咁都好過唔退.
不過 地下間藥房 , 退足晒.
隔籬仲有間大國
不過唔知點解過天神行藥妝舖覺得大國貴一截
別府 杉乃井有冇人住過,
早幾個星期都冇房. 要預早成個月BOOK. 直接酒店BOOK 都預早好多日.
講到咁堅. 見遊記好似 郵輪 生活 FEEL. 又飲又食.
不過要預時間係酒店玩設施. 冇得出去行街.
睇你買咩藥, 其實好多間都差唔多價 60蚊差 4,5蚊雞. 運河城酒店對面都有間大藥房.
除非做特價, 休足時間 30幾蚊來講, 天神新天町 都貴成 . HK 8, 9 蚊

藥都係幫人買, 差唔多價就去馬. 買夠數就退稅.
散買唔夠數退稅反而重貴.
我自己係熊本買就真係平啲,我唔係買得多,一袋拎住冇問題
藥妝一定要間間睇
我次次要幫朋友龍角散,搵到天神間激安係1150 3盒 中州果間都無呢個優惠 平好多藥妝一大截
想問下有無推薦咩地方可以即日來回(住天神)又唔洗太洗錢?
純粹星期六/日放假想出門行下但唔知有咩地方好去🙈
呢啲季節不外乎能古島同海之中道睇秋櫻嘅啫
3月頭有無花睇?
想問下福岡機場去由布院既巴士 係咪一定要book先有得坐 無即場車飛賣 我上網查過下 好似話係一定要book先有

同埋 如果下面個行程 買北九州jr pass係咪唔抵 我淨係來回由布院到博多 如果唔係就要上網book定巴士

11月30 17:10 福岡機場->由布院(方法1:搭巴士 方法2.出番去博多轉Jr落去)求其搵間日歸溫泉(唔知有無好推介)
12月1 06:30 金鱗湖(想睇清晨霧)->九重夢大橋(想睇紅葉)->豐後森車庫博物館->番去博多放行李->如果有時間就去太宰府鳩行 無時間就去天神夜晚食屋台

12月2-3 去海港附近工作&番香港

其實最希望睇到紅葉同埋去車庫(對我有特別意義 )呢個時期我知由布院之森都無乜機會搭到 但難得去到都會想搭下 可能淨係回程
想問下如果熊本租車, 去阿蘇火山同高千穗峽, 一日夠唔夠時間
個人認為太趕, 阿蘇火出周邊都中把野睇 例如草千里
Book咗omakase
收到....另外想問Asoboy出到出年二月個SCHEDULE..入邊個日期係咪已經定死左
book咗兩餐月尾
唔靠酒店想book福岡餐廳感覺上比喺東京難
😹我靠facebook炸, retty有冇?
福岡食抵過香港好多
retty有餐廳介紹都唔見得book到,請酒店禮賓部代訂啦
有時覺得retty有得book都唔知好事定壞事
有啲餐廳可以經gurunavi代訂
再唔係用三大代訂網,另收訂位費咁啫
其實都算好平,計番都係二百幾港紙。
係唔係咁就一日遊?
住博多運河城果頭,想問下市郊有冇一日來回的景點?
想睇下山水
柳川, 太宰府 , 大約玩到下午 3,4點到.
之後你自己諗去邊.
由布院 有無可以一人旅既溫泉飯店

咁毒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞