[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (5)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
星期六搭hkexpress 15:10落機唔知趕唔趕到
係咪要訂左JR pass 先睇到由布院之森 爆唔爆 有無link 可以睇到
係呀要有個reservation no先睇到
剛去完福岡, 真係幾正
住博多附近 shopping /食市夠集中夠多
平貴都有,食同買都夠過癮

由布院之森我幾日前上網 book 都book 到
之森1号既 car 4 下午果兩班去到前兩日
都仲有位

但唔好盡量唔好 book 買野食手信 counter
前一 car,因太多人排隊買野
坐 counter 前一 car 會好慘的
後一 car 係廁所 car 但不是向廁所 car 排隊

另外由布院之森1號係未有 b speak small size
賣的,等我諗住買黎當早餐
同埋d JR 姐姐都幾靚女可以同佢地合照日期牌
自己一個去
天神有無住宿推介?
有無人住過TRIP POD FUKUOKA -snack & bed?
唔該晒
天神book n bed la

夠靜 交通極方便

Btw 推薦book n bed留下parco極味屋食牛
Snack & bed未聽過

我天神book n bed 住過一次 推薦
好似天神南附近

可能我個人cheap,連天神嗰邊都嫌貴
一晚budget幾多?
住得hostel平得嚟乾淨就ok,三千円咁上下都好多選擇
酒店就唔同講法

同埋去マリンメッセ或者サンパレス睇演唱會就係博多至中洲川端一帶方便好多
住天神散場行返去又遠,等巴士隨時等半個鐘
我睇review 有啲人話個床位好焗
你覺得係咪?
我見有一間叫 福岡花宿,喺櫛田神社附近
around 200hkd 一晚
有無人住過?
想問下由布之森,應該book邊一卡車廂比較舒適?
想識外國人就住呢間啦
點解想識外國人就住呢間?
因為真係多英語系外國人住
住過另一間兩次,泡菜比較多
因為好能多外國人住,佢website有英文,staff都識英文,大阪花宿就係好例子
同埋博多嗰間位置真係算方便,出門口轉左有拉麵,對面有居酒屋,轉右有烏冬 上天橋去到運河城
如果會喺天神/藥院玩到好夜,住天神好啲
綠色係花宿,紅色係另一間叫snack and bed,邊個嘅位置好啲?暫定一日係行天神,有一日去海之中道、博多
2月尾D酒店咁快無哂平房
想夜晚精彩d就綠啦
我都係2月尾,我見有啲已經fully booked
個人認為掉返轉,天神旺啲
好,就book呢間
樓上個巴打講到附近勁方便
唔該晒大家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞