[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (5)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
諗極都PLAN唔掂求意見
第一日由布
第二日別府
第五日柳川、太宰
第六日門司

第三同四日有冇d咩野行程唔chur有值得去既景點推介 想去長崎但一東一西
同埋我應該買3定5日PASS好
3日既話第四日就冇得去遠d
5日的話其實第五日可以買柳川太宰套票
求大神們指點
別府去門司近啲喎,連住呢兩個地方好啲
因為唐戶市場開5六日好似係
我揀門司果日係星期5黎 我星期六就走了
定係個唐戶市場可以唔洗去
由布,別府擺第4,5日得唔得
Day 4 開始用3days pass
BOOK好旅館
由布, 別府 柳川 全部都正野來.
溫泉大街, 鐵輪溫泉區全日本第一多 泉眼, 日式遊艇仔.
北九州必去地方,
咁呀⋯⋯Day3福岡,Day4長崎囉⋯⋯
福岡至長崎都係兩個幾鐘車程之嘛
由布院邊間溫泉旅館正 預算:每人2000左右
咁DAY3果日仲有咩玩
有無得退啊?其實未plan好就book啲可以退嘅酒店,唔好貪平一百幾十蚊,搞到行程為亂行多左回頭路。門司有啲巴絲唔多推介,個人認為可以一去,因為都多日本人去食,不過如果你會再去九州的話咁今次可以放棄留番下次先去
Book 好旅館,全部日子booked?
Day 3-5熊本,佐賀,長崎
Jr 用得著地方啦

柳川,太宰擺尾二得唔得
打算1月11到15號去博多住
Plan咗中間2日 一日長崎即日來回 一日由布院即日來回 之後一日睇live
最尾一日搭5點半機 打算朝早check完out去Marinoa outlet(開十點,打算十點半到去),行完晏就去太宰府食暖暮 行starbucks同天滿宮啲景點
想問咁行太宰府會唔會太趕 同埋太宰府去福岡機場要幾耐
福岡有無邊間餐廳推介
2千好多選擇。花由多好評
依家喺鹿兒島 聽日返嚟福岡
退就可以退既 但book第2日貴好多 果陣有折
兩間溫泉旅館都減左7/8 千yen
book好由布同別府姐
之後未定
睇你想買3days or 5 days而擺位啦
太宰府慢行都係行2個鐘左右,已經包sb 打卡同遊覽,之後你去車站坐巴士去博多駅,中間會經機場係國際線,你預一個鐘啦

巴士站 location
near Unnamed Road, 2 Chome-5 Saifu, Dazaifu-shi, Fukuoka-ken 818-0117, Japan
https://goo.gl/maps/ZcrgwzAFKh82
如果買5日我有咩揀
最好day 3唔會好似長崎咁遠
大把啦
短既小倉,門司,佐賀,熊本
長既長崎,佐世保,豪斯登堡

視乎你揀唔揀到地方行,買,睇,食
無地方岩,買3日算數
北九洲7日6夜俾d意見

24/11 (六)博多+天神 宿博多
25/11 (日) 入由布 行街+金倫湖 宿由布
26/11 (一)阿蘇火山+阿蘇farmland 宿阿蘇farm
27/11 (二) 熊本+博多 宿博多
28/11 (三) 豪斯登堡 宿博多
29/11 (四) 未諗 宿博多
30/11 (五) 未諗 6點機返歸

會買北九洲JR pass 5日,last 2日俾d建議
用得盡張pass就禮拜日去門司港唐門市場小倉,之後全部推遲一日
買關門四葉草卷800円
得星期日去好d? 酒店已book晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞