[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (5)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
由布之彩真係正到hihi. 話說晚餐和牛原來可以追加
佢隻牛有時同類型
去過兩次一次畀佐賀牛,一次畀宮崎牛
日本d酒店係貴,我好彩咁岩有優惠,可能係淡季又唔多人租,佢就會做promo吸引人
所以我打算book左先 反正出發果陣先比錢
有優惠就取消
熊本入福岡出
中間想去豪斯登堡住一晚
同第二朝去biopark
係熊本直接去果邊好
定係上左福岡寄存行李先再過去好
特登番福岡都幾曬時間

你check下biopark有無得寄存行李好過啦
追左咁耐post 覺得福岡d景點都幾散下
係呀.. 自己有揸車就好好多
想問下買巴士pass定JR方便d?
巴士pass好似cover闊d,但怕係市區好早就尾班車
我既行程係博多-》由布院-〉別府-》熊本-〉博多-》唐戶市場-〉博多
我dl個app就買到

有冇ching去過呢間?好唔好?
同埋佢話專有露天浴泉係咪等於間房入邊有溫泉?
無住過 但agoda有評論 8.5分以上都cp值高 一定住得過
JR 啦
想知道福岡塔附近有乜景點。
我見隔離都係海灘同博物館果類。
求介紹 我都搵緊
想問下點解12月3日BOOK唔到由布院之森既
仲有架Yufuin no Mori 3 10點幾開出
我想問係咪BOOK 博多去大分
唔係博多去由布院
Hakata 10:24 Oita 13:23 Yufuin no Mori 3

(Not available for reservation)
小弟4月個plan,求意見(一個人):

Day 1 : 中午福岡落機,住博多,酒店安頓好,之後去飲飲食食。

Day 2: 留係博多玩半日,下午坐JR去熊本,夜晚食勝烈亭。

Day 3: 坐
由熊本去阿蘇,坐2:00班車再去黑川,住新明館。

Day 4: 去由布院,行買食,住由布院 いよとみ(呢間野OK嗎?)

Day 5 : 半日由布院,下晝去別府,別府hea行一陣住間HEA酒店

Day 6: 朝早返博多⋯⋯未知去邊

Day 7 : 仲有大半日,之後回港。

day 1-5行程是否可行?
DAY 6-7 有咩好建議?
1,2,4,5 號由布院之森車 等駛, 轉咗用由布號....代替
你要搭由布院之森, 就要轉時間避開1,2,3,4號車,.
...
當然BOOK 博多 到去由布院,
你係咪去大分? 你去大分就BOOK 去大分...
Not available for reservation ......
你咪依家BOOK, 因為佢開 BOOKING 時間,
依家收咗工. 明天請早.
上面有寫個時間係幾點至幾點開放 預訂功能.
我係去由布院呀
但係佢只係比我book由布號列車
唔比我book由布院之森列車
我聽朝再試下 唔得先再CAP圖上黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞